Africa colonizeaza Parcul Herastrau

1

Daca tot e in floare Campionatul Mondial din Africa de Sud, al doilea continent ca marime de pe Terra, Africa in tot intregul ei, isi deschide o sucursala cultural-educativa-distractiva destinata copiilor duminica, 27 iunie, de la ora 10.00, in parcul Herastrau din Bucuresti, pe o suprafata de 2.500 de metri patrati de spatiu verde. Se vor folosi si materiale reciclabile.

Evenimentul „Africana” ii imbie pe copiii Capitalei cu trei workshop-uri de creatie si recreatie, spun organizatorii: Animale africane, Masti tribale siTricouri de inspiratie africana. Coordonati de traineri, micii vizitatori vor colora girafe, zebre si hipopotami din polistiren, vor crea masti africane din materiale reciclabile si vor picta modele decorative africane pe tricourile pe care le vor imbraca la Carnavalul de la finele evenimentului (re)creativ.

Mai departe, Cetatea Genesis va gazduit o serie de jocuri si intreceri cu premii, toate cu trimitere la Africa. In coltul african din Herastrau, copiii, dar si parintii lor, mai ales cei care nu mai au timp se uite la documentarele Discovery, vor asculta povesti inedite din sudul Etiopiei, spuse de jurnalistii Tea Teodorescu si Tudor Vintiloiu, si vor afla de la vedeta de televiziune Mbela Nzuzi, originara din Congo, cat de importante sunt cantecul si dansul in viata africanilor, cum traiesc, cum gandesc si ce mananca oamenii de pe al doilea cel mai populat continent, dupa Asia. In plus, atat Mbela Nzuzi, presedintele Organizatiei Femeilor Refugiate in Romania (ORFF), cat si alti membri ai ORFF vor raspunde la intrebari legate de Africa.

Mai mult, totul se va lasa cu o degustare africana: gogosi cu ghimbir si banane, salata tabouleh, chiftelute din legume si soia, orez cu legume sau clatite umplute cu legume in sos de arahide, insirate de expozanti din cadrul ORFF. La standurile lor se vor gasi, de asemenea, si haine traditionale, accesorii si obiecte decorative 100% made in Africa, pentru ca vizitatorii sa se asorteze cu muzicile si dansurile tribale africane (din jurul pranzului) ce vor completa atmosfera exotica.

Responsabila cu miscarile pe ritmuri africane va fi instructorul Dalanda Barry, din Guineea. Vizitatorii isi vor putea testa dexteritatea la tobele africane, iar Vincent si Mark, de la Ikhaya Drum, ii vor ajuta sa tina ritmul. Evenimentul din Herastrau se va incheia, dupa sase ore, cu defilarea triburilor prin Herastrau, in cadrul Carnavalului African.

Evenimentul “Africana” este organizat de Centrul Cultural al Fundatiei Genesis si deschide proiectul Scoala de vara in Parcul Herastru, care se va continua, anul acesta, cu alte trei zile cultural-educative-distractive.

Foto: Flickr/ThisParticularGreg

Tags:Un comentariu

  1. Prea multe greseli ar acest articol , atat ca forma , cat si ca fond
    Nu scrie cine este autorul articolului, cacofonie in titlu ( Africa colonizeaza ), greseala in subtitlu ( Africa este pe locul trei ca suprafata in lume, nu doi, dupa continentele Asia si America , conform conventiei europene, iar noi traim , totusi, in Europa), “tabouleh” este o mancare traditional libaneza, tara, care este asiatica ( poate este raspandit tabouleh-ul si in Africa, ai ales in lumea araba, dar, traditional tine de Liban )
    Greseli de redactare: “Scoala de vara in Parcul Herastru” etc
    Chiar asa mare graba a fost pentru scrierea acestui articol ??

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger