Afectează circumcizia plăcerea actului sexual?

2

Ce spun specialiştii care au studiat problema în cel mai recent studiu pe această temă: circumcizia poate descreşte gradul de plăcere sexuală. Ce spun alţi specialişti: concluziile acestui studiu sunt eronate.

 

 

Studiul a fost publicat luna trecută în revista British Journal of Urology International şi conchide că bărbaţii circumcişi au o sensibilitate sexuală mai scăzută decât a confraţilor necircumcişi. Însă experţii care au analizat studiul spun că acesta are prea multe puncte nevralgice pentru a putea oferi o concluzie reală şi competentă. „Studiul este defectuos, este viciat. Am citit concluzia şi studiul şi am simţit că s-a depăşit limita cu concluziile”, consideră Douglas Diekema, profesor în cadrul Universităţii din Washington, care a făcut parte din echipa „American Academy of Pediatrics 2012” pe subiectul circumciziei. Studiului i se reproşează că a folosit date părtinitoare de la indivizii analizaţi, că nu a măsurat schimbările de sensibilitate înainte şi după circumcizie şi că, de fapt, a găsit diferenţe foarte mărunte între cele două grupuri analizate (bărbaţi circumcişi şi necircumcişi), ceea ce înseamnă, din punct  de vedere clinic, că este imposibil să fie trasă o concluzie de genul „circumcizia reduce sensibilitatea sexuală”.

Dezbaterea legată de circumcizie nu este una nouă, în special pentru societatea americană. „Ar trebui sau nu să facem asta copiilor noştri?”, se întreabă mulţi părinţi de băieţi. Diverse studii au arătat, de-a lungul timpului, că circumcizia reduce riscul transmiterii virusului HIV în zone de risc ridicat, precum Africa şi, totodată, reduce riscul infecţiilor tractului urinar şi incidenţa cancerului de penis. Circumcizia la copii este mai puţin complicată decât cea la adulţi, motiv pentru care există societăţi şi culturi în care practica este frecventă în cazul copiilor mici. Cei care se opun procedurii spun că este o operaţie medicală nenecesară, mai ales când este realizată pe copii care nu îşi pot da consimţământul pentru aceasta. Alţii spun că operaţia este dureroasă şi că reduce permanent sensibilitatea sexuală a zonei. Însă Academia Americană de Pediatrie a ajuns la concluzia că beneficiile circumciziei sunt mai multe şi mai importante decât riscurile ei şi că niciun studiu bine făcut nu a descoperit, în fapt, că plăcerea sexuală ar fi redusă în cazul celor circumcişi (exemplu: două studii realizate în Africa şi un studiu recent publicat, în luna ianuarie, care a analizat 10.000 de bărbaţi germani şi nu a găsit nicio diferenţă în ceea ce priveşte funcţiile erectile în funcţie de circumcizie sau lipsa ei).

 

Sursa şi mai multe detalii: Live Science


2 comentarii

  1. Studii pe naiba. Eu mi-am facut-o la 28 de ani. Si raspunsul e DA, afecteaza. Era incomparabil mai multa placere pe vremuri decat este acum.

  2. Dacă eşti specialist, logic că eşti specialist doar în ceva. Specialiştii care studiază această problemă, ar trebui să cunoască multe ca să-şi explice circumcizia. S-a practicat în lumea arabă, din următoarele motive. Erau doar războinici, naţiunea avea nevoie de bărbaţi că mureau pe capete, şi atunci au inventat legea haremului, ca un bărbat să fecundeze mai multe femei. Păi dacă nu erai circumcis, adică să ai pielea de pe capul lui Gogu, ca glaspapirul, puteai să dai la buci la cât mai multe femei din haremul tău?! Logic că nu, aşa că prin acestă metodă poţi ţine mai multe femei. De aceea când o româncă dă de o măciucă araba şi o ţine ăla cu frecatul cu orele, logic că va fi în limbă proasta după el, nu va sta la mine care în 15-20 minute termin treaba. Qvot erat demonstrandum ! Dar acum în mileniiul III, doar dacă ai de gând să dai la buci la tot cartierul îţi faci circumcizie.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger