Afacere cu frunze de toamnă: 20 de dolari pachetul

0

Turismul de toamnă din New England, care aduce aproximativ trei milioane de dolari în fiecare sezon, se bazează exclusiv pe schimbarea culorii frunzelor, fenomen care atrage anual mii de vizitatori şi care durează cam două săptămâni. Un bărbat din Massachusetts s-a gândit să facă şi el o afacere de sezon: să trimită pachete cu frunze colorate, uscate, oricui doreşte, pentru suma de 19,99 dolari.

Kyle Waring locuieşte în Somerville, Massachusetts; şi-a pornit afacerea pe internet, prin site-ul shipfoliage.com şi a început să trimită pachete cu frunze, culese cu mâna, de aproximativ o săptămână. Deocamdată, a avut 200 de cereri, de la clienţi de pe teritoriul american. Ideea i-a venit când discuta oportunităţi de afaceri sezoniere în regiune cu soţia lui; amândoi s-au gândit că frunzele erau o afacere bună pentru că toamna în New England este spectaculoasă şi creează emoţie.

Dar Waring nu este la prima afacere de acest fel. Iarna trecută, el era cel care vindea zăpadă din Boston, după un record de ninsori, cu 89 de dolari “pachetul”, prin intermediul site-ului ShipSnowYo.com. A avut, la vremea respectivă, cereri pentru 326 de kilograme de zăpadă, toate venite de pe teritoriul SUA. Acum, în pachetul de toamnă se regăsesc trei frunze, în nuanţe de roşu, galben şi verde, cu dimensiuni între 7,5 şi 15 centimetri. Frunzele sunt păstrate, pe durata transportului, cu ajutorul unei combinaţii de apă cu glicerină.

 

Sursa şi foto: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger