Aerul poluat al Chinei provoacă tensiuni între China şi Japonia

1

De parcă tensiunile deja existente între China şi Japonia pe problema insulelor din Marea Chinei de Est nu ar fi suficiente, o nouă chestiune delicată apare între cele două state: aerul extrem de poluat al Chinei călătoreşte nestingherit înspre spaţiul japonez, invadând atmosfera mai curată de aici.

 

 

Capitala Japoniei, Tokyo, s-a trezit, luna trecută, în smogul provenit din China şi adus de vânt, iar autorităţile japoneze spun că au fost nevoite să investească mult mai mulţi bani în mijloacele de purificare a aerului decât în mod obişnuit, din acest motiv. Criza poluării aerului din China pare fără soluţie, dar problema este că smogul nu poate fi controlat şi apare riscul să ajungă în alte ţări, cele direct expuse fiind statele din vecinătatea Chinei. Japonezii se tem că vor apărea probleme de sănătate pentru populaţia care va respira acest aer poluat venit de la chinezi. Problema apare pe fondul unor dispute teritoriale încinse între China şi Japonia pe tema unor insule din Marea Chinei de Est.

Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei a propus autorităţilor chineze o întâlnire la Beijing pentru a discuta problema aerului poluat călător, care riscă să încingă spiritele în Japonia şi să provoace o reacţie dură din partea populaţiei. În Japonia, vânzările de purificatoare de aer (pentru case şi apartamente) au crescut cu 48% în luna februarie a acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în vreme ce cererea pentru alte electrocasnice nu a înregistrat un salt semnificativ. Luna trecută, peste 450.000 de aparate de purificat aerul au fost vândute în Japonia, arată datele Asociaţiei Producătorilor Japonezi de Electronice.

 

Sursa şi foto: EcoNews


Un comentariu

  1. “Luna trecută, peste 450.000 de aparate de purificat aerul au fost vândute în Japonia”. Probabil erau facute in China.Specia umana are un talent fantastic sa se autodistruga.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger