Aerul din Delhi, de două ori mai poluat decât cel din Beijing, pentru care s-a declarat cod roșu

0

Dacă în capitala Chinei s-a declarat de curând ”cod roșu” de poluare a aerului, iar presa internațională a urmărit îndeaproape măsurile luate de autorități pentru a-i proteja pe locuitori, în capitala indiană, calitatea aerului a înregistrat valori de 1,5 ori mai toxice decât la Beijing, fără prea multă mediatizare. Potrivit The Hindustan Times, dacă în metropola chineză, concentrația de pulberi în suspensie (PM2,5), extrem de periculoase, pentru penetrarea adâncă a plămânilor, a fost de 139,8 de micrograme / metru cub, la Delhi, aceasta a fost de 230,9.

Conform standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății, concentrația medie care să nu dăuneze sănătății este de 25 de micrograme / metru cub: iar dacă media anuală înregistrată la Beijing este de 56, la Delhi, media se ridică la 153 de micrograme.

Capitala Indiei, țară unde se află 6 din cele mai poluate 10 orașe ale lumii, nu are prevăzut un sistem de avertizare a locuitorilor în legătură cu calitatea aerului, astfel încât școlile își continuă programul și fabricile nu reduc producția. La Beijing, oamenii au primit avertizări pentru a evita deplasările afară, unitățile de învățământ au fost închise, iar unele mari șantiere și-au redus sau sistat temporar activitatea. În ciuda măsurilor luate de autorități, valul de smog toxic care a învăluit orașul este în continuare persistent, și din cauza condițiilor meteo: masele de aer nu pot circula, astfel încât poluarea nu se poate dispersa.

În ceea ce privește autoritățile indiene, se pare că acestea au decis, în cele din urmă, să ia măsuri pentru a monitoriza poluarea aerului, ce face numeroase victime. Astfel, guvernul indian a cerut ajutorul companiei de tehnologie IBM, pentru a crea un sistem de colectare a datelor legate de poluarea aerului. Programul pilot dintre stat și IBM va avea o fază pilot de trei luni, în care vor fi montați senzori în diferite locuri din oraș și se vor folosi sateliți, pentru a depista principalele surse ale poluării rezultate în urma traficuluu auto și ale prafului.

Sursa: The Independent


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger