Aeroporturile din Germania folosesc albine pentru a detecta poluarea

6

Aeroportul International din Dusseldorf si alte sapte aeroporturi din Germania au decis sa monitorizeze poluarea aerului cu ajutorul albinelor. Micii “biodetectivi” ne pot indica majoritatea toxinelor si a factorilor poluanti din zona, atat din aer, cat si din natura. Metoda este simpla: cercetatorii testeaza nivelul toxinelor si al poluantilor din mierea produsa de albine si, in acest fel, afla cat de poluata este zona.

Dupa primul an, se pare ca nivelul poluantilor a fost una sub limitele oficiale, asa ca mierea obtinuta a fost data in productie. De coloniile de albine se ocupa locuitorii din zona, membri in cluburile locale de crestere a albinelor.

Chiar daca albinele ne ajuta sa depistam mai bine poluarea, ele nu inlocuiesc instrumentele mai avansate de masurare. Insectele ne ofera mai degraba o unealta mai usor de inteles si mai de incredere in fata publicului larg. Chiar daca instrumentele hi-tech ne arata cifrele exacte, ele nu prezinta credibilitate, iar faptul ca albinele traiesc, se inmultesc si produc miere delicioasa este un argument extrem de valabil pentru majoritatea oamenilor.

Tree Hugger vine in completare cu o alta idee interesanta. Am putea folosi albinele pentru a depista poluarea oraselor noastre. Jurnalistii ne sugereaza cresterea lor pe acoperisul blocurilor, ceea ce ne-ar oferi o gama larga de efecte pozitive, de la miere delicioasa pana la o polenizare mai buna.

Foto: Flickr – Wolfpix

Tags:6 comentarii

  1. Poluarea poate duce chiar la disparitia familiilor de albine. Am patit-o pe vremea raposatului, am dus stupii intr-un sat la 10 km de Zlatna si in loc sa creasca populatia, s-au depopulat. A trebuit sa-i luam de acolo repede. Poluarea era de la uzina de cupru din Zlatna, ploi acide, metale grele, etc (asa mai mult pt. nostalgicii comunismului)….

  2. Pingback: Tweets that mention Aeroporturile din Germania folosesc albine pentru a detecta poluarea » Think Outside The Box -- Topsy.com

  3. Albinele pier intr-o masura care pericliteaza polenizarea in toata lumea.
    Nu merge vorba despre “intai albinele, pe urma omul”? Populatiile de albine pier in masa datorita poluarii, printre altele, deci nu e prea straveziu cica se simt ele in largul lor pe aeroport facand un an miere mai curata apoi una necomestibila? Nu e mai degraba foaia de smochina care sa acopere norii de esapament din turbinele avioanelor? Daca o populatie e otravita, luam o alta si povestim despre binefacerile mierii.

  4. Doamne Dumnezeule, de ce nu ai asezat Tu Romania pe Dunare in amonte de Germania ? Prieteni, aveti idee cate mii de pet-uri zglobii trec catre mare ( observate in dreptul Galatiului), cati ” adidasi” desperechiati, cate recipiente folosite de spray-uri si multe alte minunatii aruncate de dragii nostri compatrioti care ” mandrii sunt / ca sunt romani” Daca eram in amonte de Germania, sigur nemtii de declarau razboi, ne ocupau si uite asa reuseam sa scapam de fantomele si zombii comunismului ce-si bat joc de noi si in prezent……..

  5. Pingback: Micutul creier al albinelor proceseaza datele mai repede decat un computer » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger