Adulţii dau în mintea copiilor: cei mai mulţi gameri au aproape 40 de ani

0

Deşi avem impresia că jocurile video sunt un domeniu rezolvat copiilor şi adolescenţilor, un nou studiu publicat de Entertainment Software Association arată că lucrurile nu stau deloc aşa: în medie, un jucător are în jur de 37 de ani.

Studiul mai arată şi că, în ceea ce priveşte profilul cumpărătorului de jocuri video, vârsta este mai ridicată decât ne-am fi aşteptat: 41 de ani. Ceea ce înseamnă că mulţi părinţi le cumpără copiilor cele mai noi jocuri, dar şi că îşi petrec mult timp alături de aceştia, testându-le. Potrivit studiului, circa 45% dintre părinţi se joacă alături de copiii lor “cel puţin săptămânal.”

Dacă în industria jocurilor video o chestiune controversată este legată de uşurinţa cu care minorii îşi pot achiziţiona din magazine jocuri cu conţinut violent sau explicit sexual, aceleaşi statistici arată că motivele de îngrijorare sunt în mare parte nefondate: în 91% din cazuri, cei care cumpără jocuri copiilor sunt părinţii. Ba mai mult, 90% dintre părinţi spun că sunt foarte conştienţi de conţinutul jocurilor pe care le cumpără pentru copiii lor.

Pe de altă parte, există critici care susţin că producătorii de jocuri video nu îi protejează pe copii de violenţă şi sexualitate explicită, cerând avertizări mai eficiente şi o politică de siguranţă mai bună. Cei de la Common Sense Media, o organizaţie care militează pentru politici legislative în industria jocurilor, a publicat de curând un studiu prin care arată că 72% dintre părinţi ar susţine o interzicere a jocurilor “ultraviolente sau cu sexualitate violentă”. “Rezultatele cercetării arată clar nu doar că efectele jocurilor ultraviolente le dau bătăi de cap părinţilor, dar şi că aceştia din urmă au impresia că industria nu face mai nimic pentru a-i proteja pe copii faţă de accesarea acestor jocuri,” arată CEO-ul Common Sense Media.

Sursa: CNET.com

Foto: Visualphotos.com

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger