Adulterul intermediat de Internet e o afacere de milioane de dolari

0

Din 2002, de cînd a apărut în Canada un website al cărui slogan a șocat întreaga lume – Viața e scurtă, intră într-o aventură exatraconjugală – numărul celor care au folosit Internetul pentru așa ceva a crescut spectaculos.

 

 

Există acum zeci de site-uri similare care oferă promisiunea unei relații păcătoase, siteuri cu denumiri cît se poate de clare.

Pentru Noel Biderman, fondatorul primului site de acest gen, Ashley Madison, afacerea sa nu face decît să faciliteze împlinirea unui tip de dorință vechi de cînd lumea: Nimeni nu-mi poate arăta pe toată planeta o cultură fără infidelitate; nu numai siteul meu dar și cele matrimoniale convenționale sînt asaltate de căutători ai unor astfel de senzații.

În prezent, la adresa de Internet pusă de dispoziție de Biderman intră 25 de milioane de membri din 35 de țări; cîștigul său anual e de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Conform datelor din Journal of Marital and Familt Therapy, 22% dintre bărbați și 14% femei își vor înșela partenerii cel puțin o dată.

Întrebat dacă Ashley Madison a încurajat sau a crescut infidelitatea, Pepper Schwartz, un profesor de sociologie de la University of Washington din Seattle a spus: E greu de spus dacă tehnologiile noi au făcut asta pentru că nu avem date de pornire; dar aș presupune că au existat întotdeauna mulți oameni care aveau o tendință spre adulter dar nu știau cum s-o facă sau cum s-o facă fără să fie descoperiți.

Website-urile de acest gen sînt utilizate de oameni de toate vîrstele, cei mai mulți însă au în jur de 40 de ani. Unii dintre ei au participate la anchete sociologice online și și-au descris motivele pentru înșelăciune în cele mai diverse moduri – unii o fac din prea mult libido (și bărbați și femei), unii sînt dependenți de stimulare, alții spun că deși își iubesc partenerii, nu au o viață sexuală bună dar vor să păstreze relațiile și așa mai departe.

Corolarul acestui fenomen e creșterea siteurilor care oferă produse de spionaj pentru partenerii suspicioși. SpyAssociates.com vinde camere video sau aplicații pentru telefon care păstrează SMS-urile și alte gadgeturi tehnologice.

Lăcomia, desfrînarea și frica nasc industrii înfloritoare, spune proprietarul acestui domeniu de Internet.

 

Citiți și:

Cîteva constante ale adulterului

Verigheta anti-adulter


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger