Adrian Ber a alergat doi munți pentru Pădurea Copiilor

0

Adrian Ber a alergat în acest weekend peste 130 de kilometri, pe crestele a două lanțuri muntoase, Făgăraș și Piatra Craiului. A reuşit astfel să termine cel mai lung ultramaraton montan din România. Prin acest eveniment unic, intitulat BER2M, Adrian a dorit să atragă atenţia asupra importanţei programelor de împădurire şi să strângă fonduri pentru campania Pădurea Copiilor, a asociației ViitorPlus.

 

 

Adrian Ber şi-a încheiat cu succes încercarea de a alerga cel mai lung ultramaraton montan din România (130 de kilometri), reuşind să străbată crestele munților Făgăraș și Piatra Craiului, în puțin peste 40 de ore. Alergarea a început la Turnu Roșu, sâmbătă (3 august) de dimineață, la ora 3:03 a.m., și s-a terminat duminică seara la Fântâna lui Botorog, la ieşirea din orasul Zărneşti. Ber a alergat continuu, făcând pauze foarte scurte doar pentru alimentare, re-energizare şi un minim de odihnă. Distanța și timpul planificate inițial au fost depășite din cauza vremii, ceață și vânt puternic, mici deviații de la traseu și confruntări cu mai mulți câini de stână în munții Făgăraș.

Adrian Ber este un alergător amator, obişnuit cu alergările de anduranţă, care a devenit un fervent susţinător al cauzei Pădurea Copiilor în 2012, cu ocazia Transmaratonului, unde a câştigat proba de ultramaraton (70km). Pasiunea sa pentru munţi şi alergare s-au îmbinat perfect cu dorinţa de ajuta la creşterea Pădurii Copiilor, astfel luând naștere ideea evenimentului “Ber2M”. Obiectivele principale ale evenimentului au fost de a informa și sensibiliza oamenii cu privire la importanța împăduririlor și de a strânge donaţii pentru cauza Pădurea Copiilor, prin care asociația ViitorPlus își propune să planteze și să îngrijească câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Până în prezent, s-au strâns fonduri totale de 3.500 de lei. Cei care doresc să îşi arate aprecierea faţă de performanţa lui Adrian Ber și susţinerea pentru cauza Pădurea Copiilor, încă pot face donații online pe site până pe data de 30 august 2013.

Pădurea Copiilor este o campanie de strângere de fonduri a programului de împădurire “Adoptă un copac!”, prin care ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – își propune să planteze și să îngrijească câte un puiet pentru fiecare nou-născut din România. Pădurea Copiilor este cauza de mediu a mai multor evenimente sportive, începând cu octombrie 2011. Până acum, aproape 5.000 de alergători au susținut această cauză și au făcut posibilă plantarea, în comuna Poroschia din județul Teleorman, a aproape 4 hectare de pădure (o suprafață echivalentă cu aproximativ 4 terenuri mari de fotbal), ce vor fi îngrijite timp de 5 ani și monitorizate alți 10 ani.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger