Adorabil: pui de macac japonez

0

Dacă ieri ne-am delectat cu imaginea unui pui de jaguar (unul din gemenii recent născuţi la grădina zoologică din San Diego, SUA), astăzi avem o nouă doză de drăgălăşenie: pui de maimuţă din specia macac japonez, născuţi la grădina zoologică Highland Wildlife Park din Scoţia.

 

 

Nou-născuţii sunt trei, dar nu sunt fraţi, ci au mame diferite şi s-au născut toţi în intervalul 21 – 25 aprilie. Prin venirea lor pe lume, grădina zoologică scoţiană are, acum, 21 de exemplare de macaci japonezi (cunoscuţi şi sub numele de maimuţe de zăpadă). Deocamdată, singura preocupare a puilor este să stea alături de mamele lor şi să crească. După ce supraveghetorii lor vor vedea care e mascul şi care e femelă, atunci le vor da şi nume. Deocamdată, prin comportament, unul dintre pui pare a se prezenta drept mascul.

Macacii japonezi trăiesc, fireşte, în Japonia, în grupuri largi, în păduri; feţele lor de un roşu-aprins şi blana albă îi fac imediat recognoscibili. Primatele sunt perfect adaptate temperaturilor din ţara lor adoptivă, Scoţia, pentru că şi în Japonia gradele pot ajunge la minus 15, în sezonul rece.

 

Sursa: OAP

Foto: Jon Paul-Orsi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger