Adoptă un clitoris!

7

În Burkina Faso, mai mult de 60% dintre fetiţe sunt mutilate prin excizia clitorisului. În ultimele decenii, această practică (care nu are, cum s-ar crede, nici măcar o justificare religioasă) a fost sever condamnată în întreaga lume, iar guvernele din Burkina Faso au promis de nenumărate ori să o eradicheze. Totuşi, mai mult sau mai puţin oficial, practica e încurajată şi poate avea consecinţe grave asupra victimelor acestei tradiţii.

Rael, liderul spiritual al Mişcării Raeliene, a înfiinţat anul trecut organizaţia Clitoraid, al cărei scop e construirea unui spital în Africa numit „Spitalul plăcerii” unde femeilor mutilate să le fie reconstruit chirurgical clitorisul, pentru a-şi recăpăta integritatea fizică şi a se putea bucura mai autentic de plăcerile sexuale.

Pînă acum, din aprilie, de cînd a fost înfiinţată, organizaţia a reuşit să strîngă peste 100 000 de dolari, dar campania e controversată, în primul rînd din cauza iniţiatorului şi a sectei pe care o păstoreşte şi în al doilea rînd din cauza sloganului „Adoptă un clitoris!”, care însă se pare că a fost o idee bună de marketing şi căruia i se datorează mare parte din succesul campaniei.

Tags:7 comentarii

 1. Fiecare ţară îşi are vechi obiceiuri ,care vin din tradiţii ancestrale! Este foarte greu să-i faci pe oamenii simpli,lipsiţi de o cultură elementară să renunţe la
  ele ! Şi românii au acel obicei vechi ,de a introduce o ţepuşe in pieptul unui mort şi care se presupunea că ar fi fost ”vampir”!

  • Da, dar mortii nu mai simt cind li se baga tepusa, pe cind aceste mutilari facute de cele mai multe ori pe viu cu o lama de ras, sint de o barbarie de neimaginat pentru mileniul 3. Ce mi se pare interesant este ca nu vezi barbati la aceste “evenimente”. Pur si simplu femeile propaga barbaria intre ele pe principiul de racari : daca am spalat eu WC-ul cu periuta de dinti, spalal-l si tu, cum adica sa scapi ?

 2. ce sa mai vorbim de barbarismul existent in romania . uitati-va cit de salbatici sunt romanii , special cei din mediul rural . uitativa ce placere au atunci cind taie porcul de craciun sau mielul de pasti . si ca o bravura se mai si urca pe el sa fie fotografiati . uitati-va in ce fel sunt pedepsiti copiii sau cum sunt priponiti ca animalele in lanturi . si daca incerci sa le explici acestor salbatici si mitocani ca nu este omeneste sa faca asa ceva iti raspund prin injuraturi .

 3. ” . uitati-va cit de salbatici sunt romanii , special cei din mediul rural . uitativa ce placere au atunci cind taie porcul de craciun sau mielul de pasti . si ca o bravura se mai si urca pe el sa fie fotografiat”

  Adopt un porc. Preferabil de carne

 4. Sa vad eu vre-o organizatie care sa le spuna everiilor ca n-au voie sa “mutileze” puta la copii…

  Dar evident ca una e evreul cu avocati si doctori gata sa jure ca ce fac ei nu numai ca nu-i rau, dar e mai bine decat la mama natura si una e saracul negru gica nimenea din burkina faso care a facut la fel de nu stiu cate zeci de mii de ani la el in trib ca asa l-au invatat stramosii si uite ca inca n-au disparut nici nu se svarcole lumea pe pamant de durere.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger