Adolescenţilor urbani li se rupe că sunt români

5

Fundaţia Soros a făcut un studiu pe 5861 de elevi din 86 de şcoli din toată ţara, din care reiese că, la vîrsta de 18 ani, identitatea naţională le este indiferentă.  “Aproape jumătate dintre tineri nu se simt ataşaţi de ideea de a fi român”, declară autorii studiului.

Trei sferturi dintre elevii din mediul rural se simt mîndri că sunt români, acest procent scade la 63% în rîndul elevilor din oraşele mici (oraşe cu mai puţin de 10000 de locuitori) şi la 57% în rîndul elevilor din urbanul mare (oraşe cu peste 1000.000 de locuitori).

În acelaşi timp, spune studiul, mulţi dintre părinţii acestora sunt plecaţi în străinătate. Mai mult de un sfert dintre elevii de liceu din România aveau la începutul acestui an şcolar cel puţin un membru al familiei plecat în străinătate.

 

 

FOTO:REUTERS

Tags:5 comentarii

  1. Eu sunt din mediul urban si am avut parintii plecati in strainatate.. o buna parte din copilaria mea. Acum traiesc in Gr, dar, sunt mandru ca sunt roman si intotdeauna am fost.

    20 de ani, baiat, nascut in Onesti.

  2. Daca avem 60-75% dintre tinerii de 18 ani mandri ca sunt romani atunci nu poti trage concluzia ca “aproape jumatate dintre tineri nu se simt atasati de ideea de a fi roman”. Titlul este inadecvat prin folosirea expresiei “li se rupe” si prin faptul ca induce o concluzie gresita. 57% este chiar un nr bun… ma asteptam la mai putin.

    Cine a scris acest articol? Sa se semneze si sa-si asume responsabilitatea pentru lipsa de profesionalism.

  3. Pingback: TOTB.ro - Peste o treime dintre adolescenţii români cred că era mai bine pe vremea comunismului » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger