ADN-ul lui Ted Bundy, arhivat pentru rezolvarea unor cazuri vechi

0

Profilul ADN al lui Ted Bundy, unul dintre cei mai mari criminali în serie din SUA, a fost încărcat într-o bază de date americană în speranţa că va rezolva crime care au rămas învăluite în mister de-a lungul anilor.

Executat în ianuarie 1989, Bundy a fost asociat cu crime brutale în cel puţin şase state înainte să fie prins în Florida, după o serie de evadări din închisoare. A primit trei pedepse cu moartea, în două procese separate, pentru trei crime comise în Florida, ceea ce a atras cu sine executarea sa pe scaunul electric. Ted Bundy se lăuda adesea că ar fi ucis 30 de oameni, însă forţele de ordine au crezut întotdeauna că această cifră este mai mare. Acum, profilul ADN al criminalului în serie a fost încărcat în baza de date Combined DNA Index System, alături de profilele ale altor 10 milioane de criminali, autorităţile sperând ca astfel să rezolve cazuri care le bântuie de decenii întregi.

Forţele de ordine din statul Wahington, unde se ştie că Bundy a omorât studente, a contactat recent autorităţile din Florida în căutare de informaţii ADN pentru un caz din 1961 implicând o fată de 8 ani dată dispărută. Însă la acea vreme nu exista un profil complet al criminalului în serie, care a abuzat sexual şi ucis femei tinere în Washington, Oregon, Colorado, Idaho, Utah şi Florida între 1974 şi 1978. Autorităţile din Florida deţineau mostre dentare ale lui Bundy, însă s-au dovedit insuficiente pentru realizarea unui profil ADN complet. Apoi a venit ideea scotocirii după dovezi vechi. Într-un frigider din districtul Columbia din Florida, oficiialii au găsit un flacon cu sângele criminalului datând din 1978. Deşi lichidul nu mai avea nici o valoare, autorităţile au avut la dispoziţie îndeajuns de mult material pentru un profil complet.

Sursa: Physorg

Foto: Flickr/The Orchid Club

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger