Adio, Winamp!

0

Pe data de 20 decembrie, Winamp trage definitiv obloanele, anunţă o notă informativă postată chiar pe site-ul său, scrie Geek.com. Odată cu marşul triumfător al noilor tehnologii – iTunes şi serviciile online de ascultare a muzicii – bătrânul Winamp a devenit tot mai puţin relevant pe segmentul său şi, de luna viitoare, pagina sa de web, serviciile oferite şi soft-urile nu vor mai fi disponibile.

 

 

Nici măcar vechile versiuni Winamp nu vor mai fi disponibile pentru download, astfel că utilizatorii nostalgici sunt încurajaţi să profite cât mai pot înainte de închiderea totală a serviciului. Winamp a fost cumpărat de AOL acum mai bine de un deceniu; foşti angajaţi ai Winamp au susţinut, notează Geek, că programul aducea cam şase milioane de dolari anual pentru AOL, la vremea respectivă. Dar, ulterior, a pierdut startul în revoluţia muzicii digitale, căzând în umbra Apple.

 

 

Însă, chiar şi acum, după ani în care nu a fost relevant în spaţiul media digital, Winamp are milioane de utilizatori în toată lumea. Există o versiune a programului pentru Android, lansată în 2010 şi una pentru Mac, în 2011. Şi aceste programe vor dispărea odată cu versiunea standard Winamp, pe 20 decembrie. După această dată, adio, Winamp L

 

Sursa şi foto: Geek

 

Puteţi citi şi:

De ce un iPhone consumă mai multă energie decât un frigider

Ce e în electronice?

Apple, Google şi Facebook susţin căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În scopuri mercantile


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger