Adio, plastic! Electronicele pot avea şi înveliş din… pâine

0

Designerul Debbi Nitsan e pasionată de relaţia dintre high-tech și low-tech şi găseşte noi și surprinzătoare forme de a o pune în practică: aşa se explică apariţia electronicelor îmbrăcate în pâine în loc de plastic sau a feţei de masă din seminţe încolţite ori a liniarelor din pavaj reciclat.

 

 

Debbi a îmbrăcat în pâine ceasuri, radiouri, lanterne; pâinea pe care o foloseşte pentru acest proiect o face chiar ea şi o coace în forme speciale din metal, create după dimensiunile obiectelor pe care aluatul, odată copt, ar urma să le îmbrace. Obiectele arată cel puţin interesant şi, pe deasupra, şi funcţionează.

 

 

 

Designerul este pasionat de tot ce ţine de creştere şi dezvoltare organică, naturală, aşa că mai are la activ şi alte lucruri inedite: spre exemplu, o faţă de masă din seminţe care au încolţit, după ce ea le-a udat şi îngrijit o perioadă de timp (foto mai jos). „Rezultatul experimentelor este că fac obiectele neînsufleţite să prindă viaţă. Astfel, se creează o legătură cu totul nouă între om şi obiecte”, explică Debbi.

 

 

Din galeria de creaţii originale ale lui Debbi mai fac parte: kippah din hârtie, cu jocuri de cuvinte inscripţionate pe ele, care fac trimiteri la branduri faimoase, precum LaCoste sau Vuitton sau liniare din pavaj reciclat (piatră de pavaj), create din resturi rămase de la materiale folosite pentru pardosele – obiecte care pot sta, ca decor (cu utilitate), pe biroul oricui sau care pot face parte din trusa unui mic şcolar.

 

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger