Adio, bătrâne taxiuri negre londoneze!

0

Autorităţile londoneze vor retrage din circulaţie 2.600 de maşini de taxi vechi, cunoscute drept “taxiurile negre” clasice britanice. Scopul retragerii acestor maşini este de a reduce nivelul de poluare din Londra.

 

 

Astfel, nicio maşină de taxi neagră (model clasic) mai veche de 15 ani nu va mai putea primi (sau păstra) autorizaţia necesară desfăşurării activităţii de taximetrie în Londra. „Taxiurile londoneze sunt pe bună dreptate considerate cele mai bune din lume, iar acum este cazul să fie şi mai ecologice. Atât noi, cât şi producătorul maşinilor, suntem decişi să contribuim la a face capitala britanică mai curată, mai verde. Taxiurile care vin cu risc ridicat de poluare nu vor mai primi licenţă”, a explicat John Mason, director în cadrul „Taxi and Private Hire”, autoritatea însărcinată cu reglementarea taximetriei în Marea Britanie.

Potrivit lui Mason, autorităţile britanice au colaborat cu producătorii de maşini în dorinţa de a găsi soluţii prin care taxiurile să devină mai ecologice şi compania care a venit cu un răspuns pe măsura aşteptărilor londonezilor este Mercedes Benz. Aceasta a propus şoferilor şi companiilor de taxi un discount de 1.500 de lire sterline la achiziţionarea unei maşini ecologice, cu emisii foarte scăzute (model Vito Euro 5), în schimbul purtării unei reclame pentru Mercedes timp de 18 luni de către maşina respectivă. Britanicii sunt încântaţi de ofertă, mai ales că dorinţa de a reduce poluarea este foarte ambiţioasă în planurile oficialilor: transportul rutier este responsabil pentru 80% din poluarea aerului din centrul Londrei, în special, iar clasicele taxiuri negre au partea lor de 20% contribuţie la acest procent.

 

Sursa: ENN, ClickGreen

Foto: Nozio.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger