Adidas trece şi ea la detoxifierea produselor

0

Adidas se alătură companiilor Nike şi Puma în campania de îndepărtare a chimicalelor periculoase din lanţul de aprovizionare, ca urmare a presiunilor din partea Greenpeace. Un raport al organizaţiei de mediu, Dirty Laundry, a indicat prezenţa unor chimicale toxice numite etoxilaţi de nonilfenol în mostre textile ale 14 branduri populare, printre care Adidas, Calvin Klein, H&M, Lacoste sau Converse.

Nike, Puma şi Adidas şi-au luat angajamentul de a curăţa complet lanţul de aprovizionare de chimicale periculoase până în 2020. Într-un comunicat de presă, Adidas îşi justifică inacţiunea de până acum, susţine că din cele 50.000 de fabrici de textile şi sute de furnizori de chimicale din China – responsabile, printre altele, pentru contaminarea acuzată de Greenpeace -, compania apelează la doar 10 fabrici de textile şi vopsitorii, materialele furnizate pe această cale urmând cele mai stricte standarde din industrie.

Apoi continuă: “Campania de detoxifiere a Greenpeace a fost caracterizată drept o competiţie între branduri. Cu toate acestea, adevărul este că nu pot exista ‘învingători’ decât dacă industria acţionează coagulat. Fixându-şi acest obiectiv, grupul Adidas, împreună cu alte branduri, a lucrat asiduu în ultimele săptămâni pentru a reuni industria în cadrul unui forum cu scopul de a dezvolta o hartă care să răspundă provocării de ‘zero emanaţii’ impusă de Greenpeace”. Adidas pregăteşte şi un plan de acţiune pentru a pune punct utilizării de chimicale periculoase şi a le dezvălui pe cele pe care le foloseşte în prezent, plan ce va intra în vigoare în următoarele săptămâni.

Sursa: Tree Hugger

Foto: Flickr/adifansnet

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger