Adevărul despre masonerie

0

 “The Future of Freemasonry” e un studiu sociologic făcut de o instituție independentă, non-masonică, asupra acestei organizații despre care circulă în cultura populară și în media cele mai fanteziste scenarii.

 

 

Social Issues Research Centre (SIRC) din Oxford e o organizație care studiază probleme sociale și de stil de viață, mode socio-culturale și relații sociale.

Raportul SIRC asupra masoneriei demontează cîteva mituri despre această organizație. În primul rînd, contrar a tot ce știm, masoneria nu e un ghem de secrete și opacitate, ci demonstrează o deschidere reală și transparență. În al doilea rînd, deși se spune că această organizație nu mai are nici o relevanță astăzi, raportul SIRC o prezintă ca extrem de implicată în contemporaneitate.

Masoneria are o activitate caritabilă intensă și un rol important în comunitățile locale. Membrii organizației trebuie să cultive valori morale precum bunătatea în comunitate, atenția la ceilalți, onestitatea în afaceri, politețea și nu în ultimul rînd caritatea; masonii sînt cea mai mare instituție filantropică din UK după Loteria Națională și a făcut contribuții majore pentru țările lovite de dezastre naturale.

Cercetătorii au fost interesați, în legătură cu acest subiect, și de nevoia oamenilor contemporani pentru ritualuri, nevoie ce explică longevitatea organizației.

Puteți răsfoi raportul aici:


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger