Adevăratul discurs al euro-coruptului Adrian Severin

8

Timp de două zile am fost convinsă că este un viral haios pe net: Adrian Severin conferenţiază despre corupţie, istoria şi excepţionalităţile ei. Am râs; însă apoi lucrurile au devenit seriose – ştirea s-a mutat pe Hotnews. Întâi şocul: e pe buneee??!!, apoi revolta: incredibil! Nu demult am auzit din gura unei doamne cum că trăim în ţara lui Păcală. Aş plusa – îi putem râde în nas lu Păcală cu cele petrecute ieri: unul dintre euro-corpuţii României ţine un discurs despre corupţia din România! Era evident: ceva trebuia să facem. Dacă conferinţa ar fi decurs lin, cu domnul Severin la microfon şi camerele docile înregistrând discursul, ar fi însemnat un acord tacit al nostru cu fariseismul domnului europarlamentar. 

de Irina Zamfirescu

Planul a fost cam aşa: în cadrul conferinţei, dacă tot este să glăsuiască Severin despre corupţie, să glăsuiască relevant – deci trebuie să se audă cea mai relevantă cuvântare a lui pe acest subiect: discuţia în care negocia, pe bani, amendamente europene. Ne-am strâns câțiva cetățeni și am mers să-l ascultăm pe tovarășul Adrian Severin. Ca la facultate, el magister, noi discipoli, și-a început discursul cu legea și legătura ei cu moralitatea. A aluncat spre zone mai întunecate, precum politicul. În fine, vă mărturisesc că nu am priceput o iotă despre ideea centrală a discursului. Nici până acum nu am înţeles ce căuta el acolo. Ştiam doar de ce suntem noi în sală.

La un moment dat, a început să se audă din public adevăratul discurs al lui Severin. O doamnă a sesizat un zgomot care o deranja de la adulația tăcută față de domnul euro-corupt. Ne-a rugat să dăm mai încet „aparatul”. După care, din ce în ce mai tare, din tot mai multe locuri, a început să se audă clar negocierea dintre Adrian Severin și jurnaliștii britanici. Rumoare. Domnul Severin este confuz. Presa se întoarce spre sală. Confuzia se generalizează. Un singur lucru era cert: totul decurgea conform planului – Adrian Severin chiar trata problema corupţiei. Rând pe rând am ieşit, escortaţi de domni cu o uşoară urmă de panică pe feţe. Eu am stat lângă ușă, chiar sub nasul „băieţilor”. La cască, domnul de lângă mine: „Se mai aude de undeva! Unde e?”. Am fost și eu dibuită şi scoasă din sală.

Evident, presa a alergat însetată după noi. Domnul Adrian Severin a rămas singur, el şi domnii lui, în sală. Nu ştiu cum ar fi decurs ziua fără această diversiune. Nu ştiu dacă acele camere ar fi stat cuminţi până la final şi nu știu ce întrebări ar fi fost la final. Cert este că au fost două dezbateri paralele: a domnului Adrian Severin, despre corupţie, şi a noastră, despre corupţi. Am senzaţia că noi am avut mai mult succes.

De ce ziua de azi? Pentru că domnul Severin s-a suspendat din partid, dar nu a avut curaj să îşi dea demisia din Parlamentul European. Au fost 3 europarlamentari implicaţi în scandal: doar al nostru, tare ca bradu’, a rezistat presiunii şi huiduielilor.

Ieri s-a scris, vorba ceea, o filă din indecenţa clasei politice româneşti: un corupt ţine prelegeri despre corupţie! Aş vrea doar să se consemneze – domnului Adrian Severin i s-a ridicat dreptul de a reprezenta România în Parlamentul European. Dreptul moral.

Foto: Captură Youtube

Puteţi citi de acelaşi autor:

Occupy RMGC

Mai puneţi mână şi pe o telecomandă

Dacă nu se lasă cu sânge, nu cred că intrăAdvertisment ad adsense adlogger