Actrița Daryl Hannah, arestată în urma unui protest anti-petrol

1

Actrița Daryl Hannah a fost arestată joi în nord-estul statului Texas împreună cu o proprietară de teren după ce acestea au protestat față de construcția unei conducte care ar urma să transporte țiței din Canada pe coasta golfului.

 

Hannah și Eleanor Fairchild s-au pus în fața echipamentelor pentru a încerca să oprească construcția conductei Keystone XL din Winnsboro, un oraș la est de Dallas. Ele au fost arestate pentru intrare  frauduloasă pe teren privat.

Hannah se opune de multă vreme construcției conuctei de către TransCanada, în valoare de 7 miliarde de dolari, care va transporta țiței din Alberta, Canada în Texas.

Un purtător de cuvânt al TransCanada a declarat că protestatarele și-au pus siguranța în pericol și au periclitat și siguranța altora.

Actrița a mai fost arestată o dată, în luna august, pentru un protest față de construcția conductei la Washington. Ea s-a numărat printre sutele de activiști și oameni de știință arestați atunci.

Protestatarii susțin că există riscul mare de deversări, iar rafinarea petrolului ar duce la agravarea poluării aerului.

Foto: Flickr / tarsandaction

Sursa: Guardian


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger