Actorul din reclamele Marlboro a murit în urma unei boli pulmonare

0

Eric Lawson, actorul care în anii 70 a fost imaginea brandului Marlboro, a murit la vârsta de 72, în urma unei boli cauzate de fumat. Lawson este cel de-al treilea actor din reclamele pentru această marcă de ţigări care a fost răpus de o boală a plămânilor.

 

obit-former-marlboro-man

 

Eric Lawson a jucat în reclamele Marlboro între 1970 şi 1981, iar printre celelalte apariţii ale sale se numără Charlie’s Angels şi Baywatch. Potrivit soţiei sale, Lawson a fost nevoit să-şi încheie cariera actoricească în 1997, în urma mai multor accidente suferite pe platourile de filmare a producţiilor western, în care jucase.

Actorul care l-a interpretat pe legendarul cowboy din reclamele la ţigări era fumător de la 14 ani şi a continuat să fumeze până când a fost diagnosticat cu o afecţiune pulmonară cronică. Chiar dacă mai bine de 11 ani Lawson a fost imaginea Marlboro, actorul a apărut ulterior într-o campanie anti-fumat, în care cowboy-ul Marlboro era parodiat. Cu toate acestea, americanul nu a reuşit să se lase de fumat decât prea târziu.

Înaintea lui Lawson, alţi doi actori care au jucat în reclamele Marlboro au murit în urma unor boli care le-au afectat plămânii: David Millar a murit în 1987, de enfizem pulmonar, iar David McLean a murit în 1995, de cancer pulmonar.

Sursa: The Guardian

Foto: AP

Puteţi citi şi:

Numărul fumătorilor de pe glob e în creştere şi se apropie de un miliard


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger