Activitatea scăzută a soarelui nu va încetini încălzirea globală

0

Un soare mai slab în următorii 90 de ani nu va întârzia o creștere a temperaturilor globale cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră, arată un raport al Biroului Meteorologic din Marea Britanie.

Studiul arată că activitatea soarelui va scădea în intensitate până în 2100, dar asta nu va duce decât la o scădere cu 0,08 grade Celsius.

Cercetătorii avertizează că fenomene meteo extreme sunt tot mai posibile în lume în acest secol pe măsură ce clima se încălzește. Temperatura globală medie este de așteptat să crească cu 2 grade Celsius în acest secol din cauza creșterii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Angajamentele actuale de reducere a dioxidului de carbon nu sunt suficiente pentru a opri încălzirea planetei cu peste 2 grade Celsius, un prag după care experții susțin că fenomenele meteo extreme vor deveni comune.

Cercetarea arată că activitatea scăzută a soarelui nu va avea un impact semnificativ asupra temperaturilor globale și nu va duce la încetinirea încălzirii așteptate din cauza creșterii emisiilor de gaze cu efect de seră, explică specialiștii de la Met Office.

De-a lungul secolului al XX-lea, activitatea soarelui a crescut până la maxim, iar cercetătorii au luat în considerare scăderea activității. Chiar și luând în calcul minimul înregistrat între 1645 și 1715, temperatura globală ar scădea cu doar 0,13 grade Celsius. Posibilitatea ca activitatea să scadă la acel nivel este de 8%.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger