Activitatea din creierul taților gay care adoptă copii seamănă cu cea din creierul părinţilor biologici

3

Un nou studiu arată că după adopție, creierul taților gay seamănă cu cel al mamelor și al taților biologici. Cercetarea a arătat că activitatea cerebrală a unei proaspete mame se schimbă după ce naște. Se pare însă că și activitatea cerebrală a taților gay se adaptează la noul statut după adopție și seamănă cu cea a persoanelor care au devenit de curând părinţi.

 

8121270615_4151af0e4d_z

 

Cercetătorii au vrut să afle dacă, după naștere,  din cauza schimbărilor hormonale sau a experienței de părinte, creierul mamelor devine hiperactiv la declanșatori emoționali, precum auzul copilului plângând. Astfel, au înregistrat video 89 de femei şi bărbaţi proaspăt deveniţi părinţi, în timp ce-şi îngrijeau nou-născuții acasă. Apoi le-au măsurat activitatea cerebrală în timp ce subiecţii vizionau clipuri în care nu apăreau copiii lor, urmate de înregistrări din casele lor în care apăreau şi copiii.

Cele 20 de mame din cadrul experimentului au arătat intensitate crescută în regiunile creierului responsabile pentru  procesarea emoțiilor, o intensitate de cinci ori mai mare decât standardul. Cei 21 de tați heterosexuali au arătat intensitate crescută în circuitele cognitive care îi ajutau să-și dea seama dacă nou-născutului ii era foame sau trebuia schimbat.

Pe de altă parte, undele cerebrale monitorizate în rândul celor 48 de tați gay adoptivi s-au dovedit similare cu cele ale mamelor și taților din studiu. Circuitele emoțioale semănau cu ale mamelor, iar cele cognitive erau similare cu ale taților. Cercetătorii au mai descoperit că, cu cât tații gay petreceau mai mult timp cu copilul, cu atât exista o legătură mai puternică între structurile emoționale și cele cognitive.

Cercetătorii au mai măsurat nivelul oxitocinei, hormonul conexiunii dintre părinte și copil, și n-au găsit nicio diferență între cele trei grupuri. Ruth Feldman, autorul studiului, profesor la Yale University, spune că asta înseamnă că părinții din toate cele trei grupuri sunt pregătiţi biologic pentru a-şi îngriji corespunzător copiii.

Sursa: Time

Puteţi citi şi:

Să facem cunoştinţă cu co-părinţii

Căsătoria dintre persoane de acelaşi sex, perpetuarea speciei umane şi creşterea de copii

Ecuaţia familiei se schimbă: un părinte, trei părinţi, două mame, doi taţi


3 comentarii

  1. Dar creierul copiilor care se dezvolta intr-o familie de gay cum este in comparatie cu creierul unui copil crescut intr-o familie NORMALA?!

    • Fiziologic se devolta normal daca are parte de ingrijire corecta.Psihologic se dezvolta la fel..dar de multe ori copiii familiilor gay au psihicul mult mai deschis.Din punct de vedere social ei vor fi obisnuiti sa-si accepte aproapele spre deosebire de tine care ai crescut intr-o familie normala.Ah si apropo eu sunt heterosexual si da am crescut ca tine intr-o familie NORMALA si da familia asta mi-a transmis ce ti-a transmis si tie sa urasc sa nu accept sa critic.Dar stii ce am facut m-am educat, am cunoscut oameni , am invatat sa accept pe ala care merita si sa-l critic constructiv pe cel care era problematic pentru societate.

      • Nu cred ca esti psiholog ca sa ti dai cu parerea! :D. Avand in vedere ca tu “stii” ce gandesc eu… mai bine te abtineai de la comentarii :)). De unde stii ca nu fac si eu parte din marea familie a gay-lor si vreau sa adopt un copil, dar am si eu 2 3 neuroni in cap care au dat nastere la aceasta intrebare! 🙂

        Chiar nu ma intereseaza ce-ai facut tu. Intrebarea mea se referea la altceva nu la ce gandeste nenea IOAN ghicitoru de ganduri!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger