Activiştii sănătăţii din Australia vor avertismente de cancer pe sticlele de alcool

2

Activiştii australieni din domeniul sănătăţii susţin că berea poate cauza cancer şi fac lobby pentru creşterea taxelor în cazul acestei băuturi. 

Alianţa Naţională de Acţiune privind Alcoolul, o coaliţie care reuneşte organizaţii de sănătate din Australia, vrea ca alcoolul să fie etichetat ca fiind cancerigen şi să fie supus unor restricţii dure, inlcusiv mesaje de avertizare pe ambalaj, ca în cazul ţigărilor, care să prezinte riscurile.

Cei care se opun acestei iniţiative spun că există o diferenţă semnificativă între cei doi agenţi cauzatori de cancer, alcoolul şi tutunul, acesta din urmă având un impact direct asupra consumatorilor. Alianţa mai sus amintită susţine însă că, în fiecare săptămână, circa 60 de australieni mor şi 1.500 sunt internaţi în spital din cauza consumului de alcool, iar Consiliul Cancerului din aceeaşi ţară spune că şi un pahar cu alcool este periculos, estimând că 5% din toate cazurile de cancer sunt cauzate de “consumul cronic, pe termen lung, de alcool”.

Sursa: news.com.au


2 comentarii

  1. ce prosti. e vorba de consum cronic excesiv, ca in cazul alcoolicilor. bunicul meu a baut un pahar de vin in fiecare zi toata viata si a murit la 92 de ani

  2. La noi abea a aparut berea cu marihuana. Mai avem pana sa ajungem la asemenea proteste. Vinul rosu este foarte bun, un pahar pe zi(paharul de vin este mai mic decat cel de apa). Nu sunt de acord sa nu bei un pahar de vin la masa. Asta intareste muschiul inimii. Si soacra mea a baut vin la viata ei, moderat si are mai mult de 93 de ani…nici ea nu mai stie cat.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger