Activiștii italieni pentru drepturile animalelor au ocupat un laborator de neurobiologie

1

Activiștii pentru drepturile animalelor de la organizația Fermare Green Hill au ocupat săptămîna trecută un laborator al Universității din Milan și au eliberat o parte din șoareci și iepuri și au schimbat între ele etichetele de pe cuști, pentru a submina experimentele. Cercetătorii spun că le vor lua ani de zile să reconstituie munca de pînă acum.

Multe dintre animale erau modele genetice pentru studiul unor afecțiuni precum autismul sau schizofrenia. Activiștii, în număr de 5, au folosit o cartelă electronică pentru a intra duminică dimineață în laboratoare. Doi dintre ei s-au legat cu lanțuri de gît de ușa dublă de la intrare, astfel că orice încercare a poliției de a deschide ușa le punea viețile în pericol.

Povestea a durat 12 ore, timp în care poliția și activiștii au purtat negocieri. Cînd au plecat, n-au fost arestați și au luat cu ei cîteva animale și li s-a promis că pot să revină și să ia și altele. Între timp, în fața clădirii s-au adunat sute de simpatizați ai drepturilor animalelor care au protestat.

O parte dintre șoarecii eliberați erau mutanți, cu sistemul imunitar delicat, care, spun specialiștii, nu pot rezista mult în alt mediu.

Michela Matteoli, un neurobiolog care lucrează pe autism, a declarat că le va lua, lui și echipei sale, mai mult de un an să reconstituie toată munca. Luni dimineață studenții și cercetătorii din proiect erau foarte supărați, unii dintre ei plîngeau.

60 de cercetători au ieșit la o demonstrație a lor pentru a protesta împotriva tacticilor organizației Fermare Green Hill.

 


Un comentariu

  1. “Doi dintre ei s-au legat cu lanțuri de gît de ușa dublă de la intrare, astfel că orice încercare a poliției de a deschide ușa le punea viețile în pericol.” – trebuiau pur si simplu sa deschida usa pentru o lume mai curata :D.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger