Activistii Greenpeace s-au legat cu lanturi de sediul Rosia Montana Gold Corporation

2

Miercuri, 7 iulie, activistii Greenpeace din Romania si Ungaria s-au legat cu lanturi de intrarea in sediul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), blocand accesul angajatilor in companie, dupa cum se arata pe site-ul organizatiei. Pe bannerele de la fata locului s-a putut citi: “RMGC: Nu mai munciti la un dezastru”, activistii cerand interzicerea oricaror exploatari miniere.

La ora 7.30, reprezentantii Greenpeace au instalat in fata sediului RMGC ceea ce ei au numit „tabara de salvare a Rosiei Montane” si sustin ca „daca angajatii companiei merg la birou zi de zi, acestia nu fac nimic altceva decat sa lucreze la distrugerea Rosiei Montane. Orice minut in care RMGC nu lucreaza, e un minut castigat pentru Rosia Montana”. Greenpeace sustine ca RMGC nu a mai lucrat niciodata in alte proiecte miniere, cel demarat in Romania fiind primul de acest gen, si ca actionarul majoritar al companiei, Gabriel Resources Ltd., „nu este decat o sucursala a acestei companii, avand sediul intr-o insula din Marea Britanie, numita Jersey, dupa cum arata documentele oficiale”.

La randul sau, Szegfalvi Zsolt, directorul Greenpeace Ungaria, a sustinut ca se planuieste distrugerea muntilor din jur cu 20 de tone de dinamita pe zi si folosirea unei cantitati de cianura de 40 de ori mai mare decat cea care a dus la otravirea Tisei acum zece ani, potrivit versiunii TOTB in limba maghiara.

Organizatia ecologista considera ca Romania ar trebui sa tina cont de recomandarile Parlamentului European de interzicere a folosirii cianurii in activitatile de minerit, alaturi de alte tari care au interzis deja folosirea cianurii, precum: Ungaria, Cehia, Germania, Grecia, Argentina, Filipine, Costa Rica. Protestul s-a incheiat la ora 9.30, cand fortele de ordine au arestat toti activistii, eliberati insa la scurt timp.

Sursa: Greenpeace

Cititi si:

Protest anti-exploatare la Rosia Montana: Ministerul Mediului a fost declarat proprietate RMGC

Tags:2 comentarii

  1. Se va face vinta lui Dumnezeu si nu vor reusi sa distruga inca o bucata din pamantul pe care El ni la dat nu sa il facem praf , ci sa il lasam mai departe celor ce ne urmeaza. Toti romanii ar trebui sa protesteze. iar in astfel de cazuri nu functioneaza decat un protest extrem si galagios

  2. Eu ma duc maine sa fiu alaturi de ei in fata Hotelului Marriott, la Statuia Eroilor Pompieri. E un Mitingul de Protest fata de Conferinta de Science-Fiction Economic a Gold Corporation. Ora 10 fix pe Calea 13 Septembrie,

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger