Activiștii de mediu din Orientul Mijlociu riscă închisoarea

0

Se dedică protecției pământurilor umede din Irakul devastat de război sau luptă pentru impunerea bicicletei într-un oraș sufocat de mașini precum Cairo, iar pentru asta sunt amenințați cu procese sau chiar închiși. Să fii ecologist în multe părți din Orientul Mijlociu nu este ușor.

Activiști din Israel, Turcia, Irak și Iran sunt primii dintre cei 11 “eroi eco” din Orientul Mijlociu și Africa de Nord aleși de către website-ul de mediu Green Prophet, dintre nominalizările publicului ale oamenilor care au luptat pentru mediu în 2011.

Prima pe listă este Ilana Meallem din Israel. Ea a fondat o comunitate ecologică la nordul Mării Moarte care i-a adus împreună pe israelieni, palestinieni și iordanieni care împărtășesc preocupări verzi.

Profesorul Onur Hamzaoglu din Turcia a riscat închisoarea și a fost acuzat de încercarea de a răspândi frică și panică din cauza studiului său asupra poluării periculoase pentru copii și mame într-o zonă foarte industrializată a țării.

Azzam Alwash din Irak, fondatorul organizației Nature Iraq, și-a continuat eforturile neobosite pentru a salva pământurile umede ale țării.

Farank Farid este jurnalistă şi activistă. Ea a arătat un curaj imens implicându-se în protejarea lacului Urmia din Iran. Ea a fost arestată timp de 42 de zile pentru că a luat parte la proteste.

Alți nominalizați au încercat să facă din Cairo o capitală mai prietenoasă cu bicicletele, au promovat sustenabilitatea în comunitățile din deșertul Bedouin, au creat un centru ecologic, au promovat energia solară și energia eoliană.

Sursa: Green Prophet


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger