Activiștii Campaniei Salvați Roșia Montană "ocupă" TVR în această seară

11

Televiziunea Română va fi “ocupată” astăzi de activiștii Campaniei Salvați Roșia Montană care protestează, astfel, față de autocenzura impusă de TVR din cauza contractelor de publicitate încheiate cu compania minieră Roșia Montană Gold Corporation. Protestatarii continuă acțiunile de tip “occupy” după ce, ieri, au ocupat hotelul Continental din Cluj.

“TVR este televiziunea noastră. Campania Salvați Roșia Montană merită expunere media din bani publici, banii fiecăruia dintre noi. Opozanții proiectului nu au beneficiat niciodată de aceeași expunere media ca și RMGC, ceea ce contravine spiritului etic al unei prese așa-zis libere și democratice”, spune Raluca Dan, activistă în Campania Salvați Roșia Montană.

Protestul de la Cluj a fost primit cu entuziasm de mii de clujeni. “Deși reprezentanții media au fost prezenți pe parcursul a șapte ore de protest, buletinele de știri au fost lipsite de orice informație de la fața locului. Considerăm că orice altă televiziune din lume ar fi acoperit cu titlu de ‘breaking news’ ocuparea de către un grup de tineri activiști a unei clădiri simbol din centrul Clujului”, mai spune aceasta care face apel la bucureșteni să se opună “prostituției din conducerea TVR care își autocenzurează buletinele de știri din cauza contractelor de publicitate încheiate cu RMGC”.

Cine își dorește conținut editorial independent, etic, echidistant este așteptat în această seară la ora 19 cu leucoplast pe gură în fața sediului TVR.

Citiți și:

Ocuparea Hotelului Continental. Cum mi-am ratat arestarea  – relatare de la fața locului

Protest pentru Roșia Montană la Cluj: Hotelul Continental a fost ocupat de activiști. Forțele de ordine i-au scos din clădire

Foto: Sebastian Florian


11 comentarii

  1. Si ce isi inchipuie ca o sa obtina prin aceasta noua actiune? de ce le e teama sa mearga in Rosia Montana, sa-i ajute concret pe amaratii aia de localnici? Rosienii nu sunt salvati asa, ei au nevoie de mancare, sa scape de poluare, sa aiba un venit. De ce nu pun umarul activistii sa le ofere asta? Sau lasa aceasta treaba in seama RMGC-ului?

      • Ceea ce propune Anda, fie ea in cardasie RMGC sau nu, nu este in mai mica masura o actiune de salvgardare a Rosiei Montane decat un protest cu bannere cu mesaje istete.

  2. O mică precizare: acest protest se dorește a fi împotriva conducerii politice a TVR. RESPECT pentru reporterii si cameramanii prezenți la fața locului care și-au făcut datoria!

  3. Vad ca bani de bannere si tricouri au … De ce nu fac campanie Salvati Romania? Sunt atatea zone in tara care au nevoie poate chiar de mai mult ajutor si care detin patrimoniu mai valoros decat Rosia Montana (daca de patrimoniu este vorba). Daca e vorba de oameni, trebuie ajutate toate localitatile din tara.

  4. O mică precizare: acest protest se dorește a fi împotriva conducerii politice a TVR. RESPECT pentru reporterii si cameramanii prezenți la fața locului care și-au făcut datoria!

  5. Daca ar avea si niste notiuni elementare de cum se procedeaza, daca ar respecta si legea si bunul simt, poate nu ar mai fi asa frustrati ca nu au suficienta acoperire mediatica – singurul lor scop.

  6. Pingback: VIDEO Campania Roșia Montantă protestează, jandarmeria abuzează | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger