Activiștii au protestat legați împotriva veșmintelor de blană ale Papei

0

Vineri, 8 martie, activiștii pentru drepturile animalelor au organizat un protest în fața atelierului de croitorie din Roma care confecționează hainele papilor din secolul XVII încoace și care pregătit deja noua linie vestimentară pentru noul suveran pontif, scrie AFP. Protestatarii s-au îmbrăcat în costume cu tentă religioasă și s-au plâns de folosirea blănii de hermelină la o pelerină mică pe care o poartă papii.

 

Flickr/antmoose

 

Demonstranții adunați s-au legat unii de alții în fața magazinului Gammarelli și au afișat bannere cu mesaje gen: “Ne rugăm, papă, să nu te îmbraci în suferință”, “Vatican 2013: O întoarcere la Evul Mediu? Nu împotriva blănurilor” sau “Nu împotriva înveșmântării în animale moarte”. Cusătoresele din atelierul de croitorie au strigat că nu folosesc blană în munca lor, informează Gazetta del Sud, care scrie însă că hainele papale sunt fabricate, în general, din lână și stilizate cu elemente din blană de hermelină și pantofi din piele de cangur.

“Nu numai suferința animalelor este supărătoare, ci și ostentația [papei]”, s-a pronunțat Walter Corporale, președintele asociației pentru drepturile animalelor Animalisti Italiani. “Pantofii roșii din piele de cangur, pelerinele și articolele de purtat pe cap din blană de hermelină sunt o palmă dată sărăciei de care suferă majoritatea omenirii. Am vrea să vedem un pontificat umil care respectă mediul, animalele și altele”.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger