Activişti danezi au oprit prin blocadă utilajele unei companii de fracking

0

Un grup de cetăţeni din nordul regiunii Jutland (Danemarca) au organizat o campanie de nesupunere civilă anti-fracking pentru a opri compania franceză Total de la a executa foraje de explorare a teritoriului în căutarea gazelor de şist, în apropierea oraşului Frederikshavn, scrie publicaţia Copenhagen Post.

 

 

Acţiunea, intitulată “Bloker Boretårnet” (stop utilajelor de forare) a oprit trei camioane care transportau echipament la locul pregătit pentru operaţiunea de forare, au anunţat activiştii pe pagina de Facebook a acţiunii. Potrivit site-ului Energiwatch.dk, membrii grupului de activism anti-fracking vor menţine în continuare blocada pentru a împiedica, fizic, livrarea utilajelor la locul de forare. Grupul consideră că numai acţiuni de acest tip, de nesupunere civilă (precum blocarea drumurilor de acces) vor putea sta în calea activităţilor de tip fracking intenţionate de companiile din industria petrolieră şi a gazelor naturale. “Uneori este necesar să folosim nesupunerea civilă, dacă urmările lipsei de acţiune sunt atât de serioase”, au spus reprezentanţii grupului.

“Nu putem permite companiei Total să ajungă să extragă gaze de şist în Danemarca. Se pare că scrisorile deschise, obiecţiile legate de problemele de mediu şi demonstraţiile paşnice nu sunt de ajuns, în acest sens. Dacă politicienii nu iau singurele măsuri acceptabile în acest caz, de a opri toate extracţiile viitoare de combustibili fosili, trebuie să facem noi asta, prin blocade”, spun activiştii danezi. Şi oamenii politici socialişti din regiune fac campanie pentru a stopa forajele pentru gaze de şist în Jutland, susţinând că acum este momentul ca opinia publică şi clasa politică să facă front comun în faţa problemei fracking-ului.

 

Sursa, foto şi mai multe detalii: Copenhagen Post

 

Puteţi citi şi:

California a folosit 265 de milioane de litri de apă pentru fracking în 2014

VIDEO Beţi un pahar cu apă contaminată de fracking?

Statul australian Tasmania a interzis fracking-ul pentru încă cinci ani

Statul New York a interzis fracking-ul

Locul de baştină al fracturării hidraulice a interzis fracturarea hidraulică

Provincia canadiană Npva Scotia a interzis fracking-ul

Chevron se retrage din Bulgaria

Beverly Hills este primul oraş din California care interzice fracking-ul

Omul care merge pe jos din Ploieşti până în Bruxelles împotriva fracturării hidraulice

VIDEO Cum afectează fracking-ul viaţa americanilor obişnuiţi din California

Provincia canadiană Nova Scotia a interzis frackingul


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger