Activismul și cultura protestului în rândul tinerilor români

0

Deși consideră că au motive pentru a protesta, tinerii români nu participă la manifestații, arată studiul “Activismul și cultura protestului la tinerii din România”, realizat de IMAS la cererea Asociației Miliția Spirituală. Lansarea studiului are loc mâine, ora 10, la Facultatea de Istorie, amfiteatrul Nicolae Iorga.

 

Studiul face parte din cadrul proiectului “The Geography of Youth Activism” care își propune să identifice modul în care tinerii percep activismul și implicarea civică. Totodată, scopul studiului este de a analiza ideea de “cultură a protestului ”. În ceea ce privește crearea unei culturi politice participative în rândul tinerilor, cercetarea demonstrează că există doi piloni de sprijin: încrederea în organizații non-guvernamentale și socializarea pe Internet.

Studiul a fost realizat de IMAS Marketing și Sondaje în perioada octombrie – decembrie 2011, pe un eșantion de 800 de persoane. La evenimentul de lansare al studiului vor participa reprezentanți ai ONG-urilor active în domeniul implicării civice, reprezentanți ai clasei politice, studenți și profesori universitari.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger