Accident: Un instructor de atentate sinucigaşe şi-a aruncat elevii în aer

7

suicidebomberÎn timp ce oferea o demonstraţie unui grup de militanţi de la o bază izolată de instruire a teroriştilor, un comandant din Baghdad şi-a detonat din greşală explozibilul pe care îl purta asupra lui, accident în urma căruia au murit atât instructorul, cât şi cei 21 de participanţi irakieni şi sirieni.

Atentatele sinucigaşe, a căror ţintă sunt de cele mai multe ori civilii, sunt una dintre metodele frecvent folosite în terorismul modern, în intervalul 1981-2006 fiind înregistrare 1.200 de asemenea atacuri, adică 4% din totalul atacurilor teroriste. Totodată, aceste atentate sunt responsabile de moartea a aproape 15.000 de persoane, respectiv 32% din totalul victimelor terorismului. Majoritatea covârşitoare a atentatelor sinucigaşe, menite înainte de toate să instaureze panica în rândul populaţiei civile, s-au derulat în Irak, Israel, Afghanistan, Pakistan şi Sri Lanka. În ceea ce priveşte Irakul, acesta a avut parte în ultimii ani de numeroase asemenea atentate, care au vizat deopotrivă pieţe publice, moschee, înmormântări şi chiar meciuri de fotbal ale copiilor. Săptămâna trecută chiar, a avut loc un asemenea atac la un restaurant foarte popular din Baghdad, aflat în apropierea Ministerului Afacerilor Externe, soldat cu cinci morţi şi doisprezece răniţi.

În cursul zilei de luni, 10 februarie, un instructor specializat în atentate sinucigaşe a detonat accidental explozibilul pe care îl avea asupra lui, ucigând 22 de militanţi aflaţi la baza de pregătire şi rănind alte 15 persoane. La baza militară aflată într-o regiune rurală izolată din provincia Salahuddin, s-au găsit cantităţi mari de explozibil, precum şi zece maşini pregătite pentru detonare, arată The New York Times. 

Sursa: The New York Times

Foto: Associated Press

Puteţi citi şi:

Trei atacuri istorice cu arme chimice


7 comentarii

  1. Imi place, in titlu zice ca cica au murit 21 de soldatei, iar printre randuri is defapt 22 😀 . Plus, de unde stiti(defapt stiu aia, voi doar ati dat copy-paste), ca ala neaparat era instructor, poate unu dintre aia ii furase iubita lu altu, si ala suparat ce sa faca si el… :))

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger