Academia Rowmania, o vară de distracții pe Dâmbovița

0

Academia Rowmania, o inițiativă de promovare a agrementului în zona râului Dâmbovița a Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23, a debutat, ieri, după trei ani de pregătire. Toată vara, echipa va fi prezentă la Centrul Rowmania, de pe chei și pe apă, între Podul Unirii și Biblioteca Națională.

 

dambovita

 

“Dâmbovița a fost prea mult timp uitată de bucureșteni, însă ea poate să se învioreze și să înveselească Bucureștiul dacă ne purtăm frumos cu ea. Să vâslești sau pur și simplu să faci mișcare în aer liber în preajma unei apei este sănătos nu doar pentru oameni, ci și pentru apă. Sper ca Academia Rowmania să ajute la însănătoșirea Dâmboviței, a orașului și a oamenilor deopotrivă.” a spus Ivan Patzaichin.

Între Podul Unirii și Biblioteca Națională, în apropierea Centrului de Ecoturism Rowmania, asociația va redefini un spațiu public dedicat mișcării în aer liber, agrementului, dar mai ales învățării de lucruri noi.

Academia Rowmania, o academie în aer liber, de vară, de ploaie sau de timp frumos, care își propune să informeze, să educe, să distreze și să stimuleze, a fost inaugurată ieri. Aici vor fi organizate cursuri de inițiere în vâslit cu canotca și de SUP (Stand Up Paddling), sesiuni de Yoga & fitness Sup, vizionări de filme și dezbateri despre ecoturism și turism lent, concerte și alte activități, care au loc pe mal, pe apă sau pe scena plutitoare instalată lângă Podul Unirii. Mai mult decât atât, vor putea fi închiriate canotci și plăci de SUP pentru plimbări în zona dintre Podul Unirii și Bibliotecă.

De marțea până duminica, de la 8 dimineața la 9 seara, de acum până în octombrie, această porțiune de Dâmbovița și malurile ei va fi redată orașului, într-o încercare de recuperare a unui spațiu public care, pe nedrept, și-a pierdut identitatea și frumusețea.
Seara de deschidere a oferit demonstrații de vâslit cu canotcile și cu plăcile SUP și s-a încheiat cu concertul MARA & Kult Studio de Romanian soulfull-funk nu jazz, pe o scenă plutitoare.

Academia Rowmania este un proiect de parteneriat între Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 si SupAcademy Romania, realizat în cadrul activităților de informare și educare cu privire la ecoturism, și de promovare a României ecoturistice.

Foto: Cristian Vasile


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger