A vizitat 60 de ţări în 3 ani, după ce şi-a dat demisia şi a vândut tot ce avea

2

Pentru cei mai mulţi dintre noi, ideea de a ne părăsi locurile de muncă şi a porni prin lume este fie un vis imposibil, fie prea trăznită. Pentru Walter Chang, însă, a devenit realitate: într-o bună zi, a decis să renunţe la tot (slujbă, posesiuni materiale) şi a plecat în lume. Face asta de trei ani şi a vizitat, deja, 60 de ţări, documentându-şi în imagini spectaculoase întreaga aventură.

“Mi-am terminat studiile în 2008, când recesiunea a lovit lumea. M-am trezit cu toate împrumuturile făcute pentru şcoală pe cap, ca într-o glumă proastă. Nu am ajuns să lucrez în industria filmului, cum doream, ci am devenit tehnician audio-video; mi-am spus că este doar temporar. Trei ani mai târziu, eram în acelaşi loc, obosit şi suprasolicitat. La un moment dat, în 2010, am început să visez că renunţ la slujbă şi călătoresc prin Asia de sud-est, timp de trei luni. Timp de un an, am făcut economii, dormind la prieteni. Am muncit ore suplimentare şi am vândut cam tot ce aveam. Pe 13 septembrie 2011, am plecat”, povesteşe William.

Cu rucsacul în spate şi un buget limitat, William a pornit într-o călătorie care nu avea să se încheie în doar trei luni. A făcut autostopul, a dormit în aeroporturi, în parcuri sau a campat unde se putea. S-a intoxicat cu mâncare, de câteva ori. A fost victima unui jaf în Chile, iar în Uganda echipamentul fotografic i-a fost distrus de apă. În Namibia, a fost la un pas de moarte când s-a răsturnat cu maşina în care călătorea. “Oameni care nu mă cunoşteau erau dispuşi să mă ajute, să îmi arate oraşele lor, să îmi cumpere de mâncare ori să îmi ofere un loc unde să dorm”, mărturiseşte tânărul.

A început să îl deranjeze faptul că el nu le oferea nimic în schimb. Aşa că a început să fotografieze cât de multe peisaje şi detalii din viaţa locurilor prin care trece, sperând ca, prin imaginile pe care le postează pe internet, să ajungă la o audienţă cât mai largă şi să inspire şi alte persoane să călătorească. “Călătoriile ne învaţă diferenţele dintre noi şi ne deschid mintea. Acesta este modul meu de a oferi ceva în schimb”, spune William. Mai multe detalii despre aventura lui pot fi citite pe wecallthishome.com.

Taman Sari Water Castle – Yogyakarta, Indonezia

Arirang Games – Pyongyang, Coreea de Nord

Sulfur Mining – Ijen Plateau, Indonezia

Cappadocia, Turcia

Machu Picchu, Peru

Koh Lanta, Thailanda

12 Apostles – Great Ocean Road, Australia

Mana Pools National Park, Zimbabwe

Bagan, Myanmar

Milford Sound, Noua Zeelandă

Kyoto, Japonia

Street Cap Ball – Havana, Cuba

Semonkong, Lesotho

U Bein Bridge – Amarapura, Myanmar

Carnival – Olinda, Brazilia

The Ganges RIver – Varanasi, India

Pamir Highway, Tajikistan

Vilankulo, Mozambic

 

 

Surse şi foto: Bored Panda, My Modern Met


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger