Pentru cei mai mulţi dintre noi, ideea de a ne părăsi locurile de muncă şi a porni prin lume este fie un vis imposibil, fie prea trăznită. Pentru Walter Chang, însă, a devenit realitate: într-o bună zi, a decis să renunţe la tot (slujbă, posesiuni materiale) şi a plecat în lume. Face asta de trei ani şi a vizitat, deja, 60 de ţări, documentându-şi în imagini spectaculoase întreaga aventură.
“Mi-am terminat studiile în 2008, când recesiunea a lovit lumea. M-am trezit cu toate împrumuturile făcute pentru şcoală pe cap, ca într-o glumă proastă. Nu am ajuns să lucrez în industria filmului, cum doream, ci am devenit tehnician audio-video; mi-am spus că este doar temporar. Trei ani mai târziu, eram în acelaşi loc, obosit şi suprasolicitat. La un moment dat, în 2010, am început să visez că renunţ la slujbă şi călătoresc prin Asia de sud-est, timp de trei luni. Timp de un an, am făcut economii, dormind la prieteni. Am muncit ore suplimentare şi am vândut cam tot ce aveam. Pe 13 septembrie 2011, am plecat”, povesteşe William.
Cu rucsacul în spate şi un buget limitat, William a pornit într-o călătorie care nu avea să se încheie în doar trei luni. A făcut autostopul, a dormit în aeroporturi, în parcuri sau a campat unde se putea. S-a intoxicat cu mâncare, de câteva ori. A fost victima unui jaf în Chile, iar în Uganda echipamentul fotografic i-a fost distrus de apă. În Namibia, a fost la un pas de moarte când s-a răsturnat cu maşina în care călătorea. “Oameni care nu mă cunoşteau erau dispuşi să mă ajute, să îmi arate oraşele lor, să îmi cumpere de mâncare ori să îmi ofere un loc unde să dorm”, mărturiseşte tânărul.
A început să îl deranjeze faptul că el nu le oferea nimic în schimb. Aşa că a început să fotografieze cât de multe peisaje şi detalii din viaţa locurilor prin care trece, sperând ca, prin imaginile pe care le postează pe internet, să ajungă la o audienţă cât mai largă şi să inspire şi alte persoane să călătorească. “Călătoriile ne învaţă diferenţele dintre noi şi ne deschid mintea. Acesta este modul meu de a oferi ceva în schimb”, spune William. Mai multe detalii despre aventura lui pot fi citite pe wecallthishome.com.
Taman Sari Water Castle – Yogyakarta, Indonezia
Arirang Games – Pyongyang, Coreea de Nord
Sulfur Mining – Ijen Plateau, Indonezia
Cappadocia, Turcia
Machu Picchu, Peru
Koh Lanta, Thailanda
12 Apostles – Great Ocean Road, Australia
Mana Pools National Park, Zimbabwe
Bagan, Myanmar
Milford Sound, Noua Zeelandă
Kyoto, Japonia
Street Cap Ball – Havana, Cuba
Semonkong, Lesotho
U Bein Bridge – Amarapura, Myanmar
Carnival – Olinda, Brazilia
The Ganges RIver – Varanasi, India
Pamir Highway, Tajikistan
Vilankulo, Mozambic
Surse şi foto: Bored Panda, My Modern Met
2 comentarii
avem si noi pe romanul nostru ce face autostopul si umbla prin lume – auto magellan.
Despre Timotei, românul care face autostopul prin lume (magellan-ul nostru), am scris pe TOTB încă de acum doi ani şi i-am urmărit aventura. Regăsiţi aici articolele:
https://totb.ro/despre-starea-de-duca-calator-in-jurul-lumii-cu-autostopul/
https://totb.ro/cu-autostopul-in-jurul-lumii-calatoria-continua/
https://totb.ro/inconjurul-lumii-cu-autostopul-163-990-de-kilometri-de-aventura-iar-calatoria-continua/