A murit ultimul mascul din subspecia rinocerilor albi nordici

0

Ultimul mascul de rinocer alb nordic a murit săptămâna asta după luni de boală. Sudan avea 45 de ani și trăia în Ol Pejeta Conservancy în Kenya. El a fost eutanasiat, după moartea lui au rămas două femele din subspecia lui.

Singura șansă pentru supraviețuirea subspeciei constă în dezvoltarea tehnicilor de fertilizare in vitro.

“Moartea lui este un simbol trist al lipsei de respect a oamenilor față de natură și a întristat pe toată lumea pe care o cunosc”, a spus Jan Stejskal, reprezentant al grădinii zoologice Dvur Kralove din Cehia, unde Sudan a trăit până în 2009.

Rinocerii – din care există cinci specii – sunt cele mai mari mamifere din lume, după elefanți. Rinocerii albi au două subspecii – de sud și de nord, cei din urmă fiind și cei mai rari. Sudan, care avea 90 de ani umani, era ultimul mascul al subspeciei, după moartea celui de-al doilea mascul din cauze naturale în 2014.

Populația rinocerilor albi nordici din Uganda, Republica Africană Centrală, Sudan și Chad a fost decimată în anii 1970 și 1980 din cauza braconajului. Ultimii rinoceri albi din Congo au fost uciși în anii 2000. WWF a declarat rinocerul alb dispărut din sălbăticie în 2008.

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger