A murit inventatorul emailului

0

Ray Tomlinson, considerat inventator al emailului, a murit la vârsta de 74 de ani. Pionier al tehnologiei informației, Tomlison a lansat în 1971 ideea de a trimite mesaje electronice dintr-o rețea în alta.

Programatorul american a inventat, de asemenea, celebrul simbol ”@”, folosit astăzi ca simbol standard al adreselor de email. Tomlinson a trimis ceea ce azi e cunoscut ca fiind primul email din lume, când lucra ca inginer la compania de cercetare Bolt, Beranek and Newman. Compania a jucat, de altfel, un rol important în crearea unei versiuni inițiale a internetului, cunoscută sub numele de Arpanet. În 1977, formula propusă de el pentru schimbul de corespondență electronică a devenit standard. Programatorul, a cărui muncă a fost recunoscută și introdusă în Internet Hall of Fame, nu-și mai amintea ce scrisese în primul email, spunând despre conținut că era ”complet demn de uitare.”

”Programul de email al lui Tomlinson a produs o revoluție completă, schimbând fundamental felul în care oamenii comunică, inclusiv modul prin care operează lumea afacerilor, de la marile corporații, la micile prăvălii de familie, precum și felul în care milioane de oameni fac cumpărături, tranzacții bancare și țin legătura cu prietenii și familia, fie că se află în același oraș sau peste ocean. Astăzi, zeci de milioane de dispozitive cu serviciu de email sunt folosite în fiecare moment. Emailul rămâne cea mai populară aplicație, având peste un miliard și jumătate de utilizatori pe tot globul, care comunică în ciuda barierelor tradiționale de timp și spațiu.”

Internet Hall of Fame

Sursa: BBC


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger