A murit apostolul LSD-ului

1

Săptămîna trecută a murit în Australia, într-un accident de maşină, Owsley Stanley, primul producător independent de LSD şi unul dintre cele mai importante figuri ale contra-culturii anilor ’60.

În 1938, Albert Hofmann (care a murit în 2008, la vîrsta de 102 ani), a sintetizat pentru prima oară acidul lysergic, LSD. Între 1965 şi 1967, Owsley Stanley a produs singur, în laboratorul său, 1, 25 de milioane de doze de LSD, unul dintre cei mai importanţi catalizatori ai mişcării hippie.

Owsley le-a făcut cunoştinţă cu LSD-ul scriitorului Ken Kesey, lui Jimi Hendrix, Brian Jones şi altor figuri-cult ale epocii. Tot el s-a înţeles cu John Lennon să-l aprovizioneze pe viaţă cu acest drog. Owsley a finaţat şi a inspirat una dintre cele mai mari trupe americane, Grateful Dead şi tot el a construit primele sisteme de sunet de înaltă fidelitate pentru concertele rock.

Printre multele ciudăţenii ale lui Owsley, se numără şi dieta sa strict carnivoră, pe care o propovăduia în răspăr cu tendinţele vegetariene ale epocii. Din 1959 şi pînă la moarte nu a mîncat decît carne, ouă, unt şi brînză, fără carbohidraţi.

FOTO:REUTERS

Tags:Un comentariu

  1. Ha ha. Nu vreau sa sun rautacios, dar la ce alimentatie dezechilibrata avea, ma mir cum de nu a murit mai devreme 😀

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger