A lăsat Wall Street-ul pentru un business cu marijuana

0

Derek Peterson a lucrat pentru gigantul financiar Morgan Stanley, pe Wall Street, cu un salariu de 300.000 – 400.000 de dolari pe an. Dar în 2009 a aflat că afacerea unui prieten cu marijuana medicinală îi aducea acestuia 18 milioane de dolari pe an. Asta l-a motivat să îşi încerce şi el norocul în business-ul cu marijuana medicinală şi echipamente pentru cultivarea acesteia.

 

 

Acum, părerea lui Peterson este că Wall Street nici măcar nu poate concura cu industria cultivării marijuanei. „Am fost un tip al domeniului finanţelor, mereu analizând industrii diferite. Când am studiat produsele şi serviciile din această industrie specifică, precum şi mecanismele economice din spatele ei, am înţeles cum poate deveni o afacere de succes dintr-una periferică. Dispensarul prietenului meu era de mărimea unei cafenele Starbucks şi avea cam 900 de pacienţi pe zi”, a povestit omul de afaceri. El şi-a început afacerea intrând pe nişa vânzării de echipamente hidroponice, pentru creşterea marijuanei medicinale. Încă nu plecase de la Morgan Stanley. Dar compania a aflat de afacerea lui particulară şi l-a concediat, deşi, spune Peterson, şi alţi colegi de-ai lui aveau afaceri particulare, pe lângă jobul de la companie.

 

 

Însă, în loc să îşi caute de lucru la o companie similară de pe Wall Street, Peterson s-a hotărât să ia în serios afacerea cu marijuana. Acum, compania lui nu doar vinde, ci şi produce echipamente hidroponice, creând noi tehnologii şi chiar aplicaţii pentru telefoane inteligente care arată celor care cresc marijuana cum să îşi monitorizeze plantaţiile de la distanţă. Veniturile pe anul 2012 şi le estimează la peste un milion de dolari. Peterson recunoaşte că a avut dubii la început, că s-a gândit de multe ori la ce se înhamă, mai ales că, teoretic, renunţa la ce clădise timp de 10 ani din viaţă, ca şi expert în finanţe pe Wall Street. Publicaţia The Huffington Post, care l-a intervievat pe Peterson în legătură cu afacerea sa, cu drumul ales şi planurile de viitor, îl numeşte „un Steve Jobs al marijuanei”. Citiţi interviul în totalitate pe site-ul publicaţiei, iar informaţii despre Peterson şi afacerea lui puteţi afla pe site-ul companiei sale, Terra Tech Corp.

 

Sursa şi foto: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger