A început GayFest

0

Ieri seară, prin inaugurarea raftului de literatura LGBT de la Cărturești și prin lectura publică a lui Kevin Sessums, autorul romanului autobiografic Mississippi Sissy, s-a dat startul ediției din acest an a GayFest. Până sâmbătă, 8 iunie, sunteți invitați să lăsați prejudecățile de-o parte și să mergeți la evenimente, aveți de ales dintr-o mulțime de filme și discuții, cu pauze de petrecere și deja clasicul Marș al Diversității.

gf1

Astăzi, de pildă, puteți participa la o discuție organizată la ora 18, la Facultatea de Științe Politice (SNSPA), a cărei temă vizează importanța solidarității  și a strategiilor politice în combaterea discriminării. Mai multe detalii, puteți afla de aici.

Mâine, 5 iunie, puteți alege dintr-o dezbatere care, după cum spun organizatorii, ”își propune să arate și viziunea celor care nu au parte de atenția media, a celor care sunt luați în batjocură atunci când vorbesc despre drepturile minorităților sexuale, și a celor care luptă pentru drepturi pe care majoritatea le iau de bune” (mai multe, aici) și un alt eveniment pe care vi-l recomandăm din plin. Mai precis, la ora 18:30, la Club Control, va fi proiectat un film documentar, însoțit de o discuție despre HIV și situația actuală a comunității românești de bărbați gay, bisexuali și transsexuali. Invitații discuției vor di scriitorul american Kevin Sessums, activistul Marian Ursan, de la Asociația Carusel, și Tudor Kovaks, activist și coordonator al proiectului Eu sunt! Tu?. 

Joi, 6 iunie, la Cinema Elvira Popescu, vor fi proiectate scurtmetraje pe tema LGBT, iar începând cu ora 21.00, va rula documentarul  Beyond Gay. The politics of Pride, care trece în revistă istoria paradelor gay și importanța lor pentru schimbarea unor mentalități. Dacă tot a venit vorba de filme pentru ziua de vineri, recomandarea noastră absolută este de a merge tot la Elvira Popescu, unde va fi proiectat cel mai recent film al regizorului spaniol Pedro Almodovar, Los Amantes Pasajeros. Noaptea poate fi începută, după alte filme și discuții pe care le puteți afla din program), la petrecerea LGBT din Club Control, despre care puteți afla mai multe aici.

Ultima zi de GayFest va aduce Marșul Diversității, însă într-o formulă nouă față de anii trecuți, atâta vreme cât de această dată adunarea participanților se va face la începutul Șoselei Kiseleff, iar plecarea se va face de la Arcul de Triumf, destinația fiind Piața Victoriei, unde se va dechide zona liberă de discriminare.

Mai multe detalii despre GayFest-ul din acest an, puteți afla de pe site-ul oficial al evenimentului.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger