A început campania pentru prima țară din lume finanțată prin crowdfunding

1

Vara trecută, fermierul american Jeremiah Heaton a revendicat un așa-numit “terra nullius”, care în latină înseamnă pământ ce nu mai aparţine nimănui, pentru ca fiica lui să poată fi prințesă. A găsit o bucată de deşert de 2.000 de metri pătraţi în Africa, aflată la mii de kilometri distanţă de casa sa din Abingdon, Virgina. Suprafaţa deşertică, cunoscută local sub numele de “Bir Tawil”, este revendicată atât de Egipt, cât și de Sudan, dar nu aparține nimănui din cauza unei dispute care durează de peste 100 de ani. Heaton a rebotezat-o “Regatul Egiptului de Nord”, unde el este rege de necontestat, iar fiica lui, prinţesă. Acum, scrie Time.com, bărbatul a pornit o campanie de crowdfunding pentru națiunea sa, despre care spune că poate rezolva criza alimentară a lumii prin intermediul unui centru de cercetări agricole.

 

 

Regatul Sudanului de Nord, care se întinde pe o suprafață de 2.000 de kilometri pătrați, va fi “o națiune dedicată în întregime cercetării și dezvoltării de soluții pentru deficitul global de resurse din prezent și criza alimentară iminentă”, scrie Heaton pe pagina lui de crowdfunding. El speră să-i finanțeze pe unii dintre cei mai mari oameni de știință ai lumii, care să realizeze cercetări la centrul pe care îl plănuiește și să dezvolte tehnici de agricultură sustenabilă concentrându-se pe îmbunătățirea producției de mâncarea prin folosirea unor cantități mai mici de apă. Asta în condițiile în care, spune bărbatul, aproximativ 70% din apa folosită în agricultură este risipită.

 

 

Heaton a pus la bătaie o serie de stimulente pentru donații, proiectul său fiind estimat la 505,5 milioane de dolari pentru o perioadă de cinci ani. Cu 25 de dolari, oamenii își pot cumpăra un titlu onorific în noul regat sau pot deveni cavaleri cu 300 de dolari. Suma de 1,5 milioane de dolari le va permite să numească un viitor aeroport internațional, iar cu 1,7 milioane de dolari pot boteza o capitală. Oamenii pot dona campaniei și 2.500 de dolari pentru “a-l chinui pe rege”, obligându-l să asculte încontinuu, timp de 48 de ore, muzica lui Justin Bieber. Pentru a-și duce însă planul la bun sfârșit, bărbatul trebuie să obțină și o recunoaștere legală de la Egipt, Sudan, ONU și alte organisme internaționale, ceea ce s-ar putea dovedi complicat. Unii specialiști sunt convinși că asta nu se va întâmpla niciodată.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger