A fost descoperită o nouă specie de țestoase

1

O echipă de cercetători americani a descoperit o nouă specie de broască țestoasă în deșertul sud-californian. Se pare că descoperirea schimbă complet lucrurile știute până acum de oamenii de știință despre numărul speciilor de țestoase care populează zona de deșert a statului american California.

În anul 1861, James Graham Cooper descria o nouă specie de țestoase găsită în deșerturile californiene. Dar datele despre specie au fost mereu confuze pentru cercetători, plecând de la schimbările de nume ale țestoasei (de la Agassiz Land Tortoise la Desert Tortoise), în diverse documente care mai mult au încurcat decât au ajutat. Acum, cercetătorii consideră că identificarea țestoasei de deșert ca singură specie în acea zonă a contribuit, de fapt, la ”ascunderea” a cel puțin altor două specii distincte de țestoase.

Cu ajutorul ADN-ului vechi de 150 de ani al primei țestoase descoperite în deșertul californian, oamenii de știință încearcă să arate că există, în fapt, mai multe specii de țestoase în această zonă, nu doar una singură denumită generic țestoasa de deșert. Noua specie a fost numită Gopherus morafkai, în memoria unui pionier al studiului țestoaselor, profesorul David J. Morafka.

Sursa și foto: ScienceDaily.com

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger