A fost descoperită o nouă specie de liliac – demon

0

”Noul prinț al lumii din adâncuri”, i-au spus oamenii de știință proaspăt-descoperitului liliac Beelzebub. Specia a fost găsită în Asia de sud-est și denumirea îi vine de la coloritul și aspectul ”diabolice”.

 

Trei noi specii de lilieci cu nas-trompă au fost recent descoperite în părțile sud-estice ale continentului asiatic. Una din aceste specii a primit titulatura de ”liliac-demon” pentru că are o înfățișare de mic monstru și un colorit pe măsură. ”Are capul negru, blănița închisă și o burtică albicioasă, în total contrast cu restul corpului. Este singura specie de liliac cu un asemenea colorit din întreaga zonă studiată”, a explicat Gabor Csorba, co-autorul studiului despre noua specie, biolog la Muzeul de Istorie a Naturii din Budapesta.

În ciuda numelui ”diavolesc”, liliecii Beelzebub sunt creaturi timide, spun oamenii de știință. Încearcă să evite contactul cu oamenii în drumurile lor, iar habitatul lor cuprinde zona de pădure tropicală din Vietnam, departe de așezări. În cazul în care este, totuși, prins, un astfel de liliac devine feroce. ”Va face tot posibilul să scape din mâna care îl ține captiv”, a notat biologul Neil Furey, co-autor al studiului, activist în cadrul grupului pentru conservarea naturii Fauna și Flora Internațional. Detaliile despre specia proaspăt descoperită au apărut recent în publicația Journal of Mammalogy.

 

Sursa și foto: National Geographic News

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger