A dat cariera în modă din New York pe construcţia caselor din bambus în Bali

0

Elora Hardy a renunţat, în 2010, la cariera ei de succes din New York, în lumea modei, ca să se întoarcă la locul copilăriei ei, în Bali, unde a ales să ridice case ecologice din bambus. În cei cinci ani scurşi de atunci, Elora şi echipa ei, Ibuku, au revoluţionat construcţiile din bambus din regiune, scrie site-ul My Modern Met.

 

 

Metoda lor este să trateze bambusul cu bor, pentru a nu fi mâncat de insecte, apoi să îl folosească pentru a crea structuri pline de imaginaţie, menite să devină cămine ale locuitorilor (sau vizitatorilor) Indoneziei. “Când am văzut prima oară aceste structuri la Green School, în urmă cu şase ani, m-am gândit că asta e soluţia perfectă: bambusul creşte peste tot în jur, este rezistent, elegant, face faţă cutremurelor. Aşadar, de ce să nu profităm?”, spune Elora. Inspiraţia ei în acest sens a venit de la John Hardy, tatăl ei, fondatorul Green School.

Elora a dus ideile tatălui său mai departe: a creat Green Village, un sat sustenabil, construit numai din materiale durabile, care redefineşte bambusul ca unealtă pentru construcţii. “Am vrut ca acest sat să schimbe percepţia asupra bambusului, să arate că poate fi “cool” şi folosit în multe feluri inovatoare. Am lăsat calea deschisă pentru ca bambusul, designul creativ şi arhitectura îndrăzneaţă să se întâlnească într-un produs final de înaltă calitate”, a declarat Elora pentru The Eco Gypsy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe detalii: Ibuku, Ibuku Facebook

 

Surse şi foto: The Eco Gypsy, My Modern Met

 

Puteţi citi şi:

Casa care sfidează inundaţiile

Arhitectură verde: paradisul din bambus

Podul de bambus


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger