A călătorit prin toate ţările lumii până să împlinească 40 de ani

3

Gunnar Garfors este un norvegian care a vizitat, până să împlinească 37 de ani, toate cele 198 de ţări ale lumii şi care a realizat, pentru publicaţia Business Insider, un top al ţărilor pe care oricine ar trebuie să le vadă şi care sunt printre preferatele sale.

Topul conţine 12 ţări şi Gunnar are câte un motiv, cel puţin, pentru fiecare alegere din această listă a lui, care începe cu… România. “Transilvania, cunoscută pentru castelele sale, munţii ei, dar şi pentru Dracula, vă va uimi. Nu rataţi petrecerile din Bucureşti. În plus, românii chiar ştiu cum să facă bere bună”. O doua pe listă: Madagascar. “Bucătăria minunată, de elită, dar când vine nota de plată ai impresia că au uitat ce ai comandat, atât e de ieftin. Adăugaţi la asta peisajul de coastă, lemurienii şi baobabii”. Topul continuă cu Islanda: “Ştiţi, insula aceea mare din mijlocul Atlanticului? Bătută de vânturi de un milion de ani şi e încă acolo! Luaţi-vă costumul de baie şi staţi în izvoarele fierbinţi în timp ce afară vă îngheaţă nasul. Ireal!”.

Vietnam: “Dacă nu vă stresează traficul, aici găsiţi definiţia ospitalităţii. Luaţi loc, comandaţi-vă o băutură, relaxaţi-vă şi priviţi. Nu uitaţi de Delta Mekong şi de pieţele plutitoare”. Kârghistan: “Natură impresionantă, pieţe colorate, oameni prietenoşi – dacă nu au impresia că eşti un pilot american care le va fura una din fetele frumoase. Votcă de prima clasă!”. Kiribati: “Paradisul, aşa cum era. Nu este nimic de lux, dar fructele de mare şi ospitalitatea compensează. Este o aventură în afara civilizaţiei”. Noua Zeelandă: “Plajele albe, negre şi aurite, sporturi acvatice şi activităţi despre care nici nu ştiaţi că există”. Nicaragua: “O ţară extrem de diversă aflată între Costa Rica şi Honduras. Locuri legendare pentru surf, oportunităţi incredibile de scufundare şi peisaje uimitoare. Dar nu comandaţi o Cuba Libre aici. Eventual o Nica Libre”.

Sierra Leone: “Acest paradis ar trebui să fie pe lista cu ultime dorinţe a oricui care are curaj să îşi provoace zona de confort. Plaje minunate, sate idilice şi oameni zâmbitori. Nu vă aşteptaţi la vreo infrastructură, însă”. Dominica: “Una dintre cele mai puţin cunoscute insule din Caraibe; vulcani, plaje ascunse, pădurea tropicală, lacuri”. Norvegia: “Da, ştiu că e ţara mea, dar peisajul incredibil de pe coasta de vest sau din nord merită! Munţii sălbatici, fiordurile întortocheate, cascadele inimaginabile, gheţarii magnifici şi satele micuţe, plus soarele din miez de noapte. Ce mai vreţi ca să rămâneţi fără cuvinte? Să mai aduc vorba şi de aurora boreală?”. Uruguay: “Ştiţi ţara aceea dintre Argentina şi Brazilia? A doua cea mai mică ţară din America de Sud este mai degrabă nedescoperită şi nu înţeleg de ce. Circulara despre oamenii ei relaxaţi, calmi şi, totuşi, foarte interesanţi se pare că s-a pierdut pe drum”.

Despre călătoriile lui Gunnar prin lume puteţi citi şi aici, aici sau aici.

Sursa şi foto: Business Insider


3 comentarii

  1. Putem sa vedem si noi un link catre un articol, blog sau orice unde zice ca Romania e pe primul loc? Am cautat si nu am gasit nimic despre Romania scris de el, cu atat mai putin ca ar fi pe primul loc in preferintele lui.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger