A 5-a ediție de București Docuart Fest așteaptă să își cunoască participanții

0

Festivalul documentarului românesc, București Docuart Fest  a dat startul înscrierilor de producții de film documentar românesc pentru cea de-a 5-a ediție a festivalului, care se va desfășura în perioada 27 septembrie – 2 octombrie.

Regizorii, producătorii își pot înscrie creațiile cinematografice până la data de 30 iunie, în cadrul uneia dintre cele 3 secțiuni competiționale: studențească, principală sau cea dedicată documentarului de televiziune, segment introdus în ediția precedentă a festivalului.

Producțiile înscrise intră în etapa de preselecție și urmează să fie analizate de o comisie cu ochi critic pentru film. Și în acest an festivalul dorește să prezinte cea mai recentă radiografie a documentarului românesc și să întregească lista celor  peste 100 de documentare proiectate și a celor peste 75 de sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A-uri) adunate în edițiile precedente.

Docuart susține debutul artistic și suflul tânăr, astfel că încurajează participarea în număr cât mai mare a studenților, a celor aflați la începutul carierei cinematografice, dar și a regizorilor profesioniști și îi invită să pășească într-un spațiu creativ, cultural și autentic dedicat în totalitate genului cinematografic în care ne regăsim cu toții. Experiența Docuart se recomandă a fi la fel de autentică, precum un documentar, și vrea să aducă laolaltă regizori pasionați.

Regulamentul este disponibil pe site.

Docuart Fest este singurul festival de film cu selecție compusă doar din producții românești. În toamna acestui an se va desfășura cea de-a 5-a ediție a proiectului, în perioada 27 sept. – 2 oct.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger