“99 de zile de libertate”: Un experiment care ne propune să regăsim viaţa fără Facebook

0

Ca urmare a reacţiilor masive de nemulţumire generate de experimentul psihologic derulat de Facebook fără ştirea utilizatorilor, dar şi a studiilor care arată că activitatea în reţeaua socială are un impact negativ asupra psihicului, o agenţie din Olanda propune utilizatorilor un alt experiment. Oricine se poate alătura provocării 99 Days of Freedomcare presupune o pauză de trei luni de la activitatea în reţeaua socială, în vederea observării efectelor acestei “abstinenţe” asupra stării generale a indivizilor.

 

3033212-inline-s-99-days-05

 

Un utilizator petrece zilnic, în medie, 17 minute pe Facebook, fie că se loghează voit şi interesat, fie că o face dintr-un automatism. Olandezii de la agenţia creativă Just îşi propun nu doar să ofere doritorilor 28 de ore în plus pe durata experimentului 99 de zile de libertate, ci şi să îndemne la reflecţie pe marginea impactului pe care îl are timpul alocat reţelei sociale. “Credem că adevărata fericire se întâmplă în viaţa reală. Voi prefera oricând un compliment adevărat faţă de un Like, la fel cum prefer să vorbesc faţă-n faţă cu oamenii, decât la telefon. Facebook nu este decât un foarte bun exemplu de serviciu digital foarte adictiv, recunoscut pentru consumul ridicat de timp,” arată Merijn Straathof, de la agenţia Just.

Oricine poate intra în acest experiment care, din punct de vedere tehnic, este foarte simplu: nu trebuie decât să vă schimbaţi poza de profil cu cea indicată de autorii experimentului şi să porniţi numărătoarea. Principala provocare constă însă în a ne abţine de a ne loga pe Facebook de-a lungul celor trei luni. Realizatorii campaniei acceptă însă şi excepţii, în cazul unor logări ocazionale, de scurtă durată. La finalul celor 99 de zile, vor fi evaluate experienţele participanţilor, iar concluziile vor fi centralizate într-un studiu despre legătura dintre activitatea în reţeaua socială şi starea psihologică a utilizatorilor.

Sursa: Fast Coexist

Puteţi citi şi:

Facebook a făcut un experiment psihologic fără ştirea utilizatorilor

Prea multă auto-admiraţie pe Facebook prosteşte

Adevărul din spatele statusurilor de Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger