9.000 de animale salvate de la tortură şi moarte dintr-un abator ilegal

0

Peste 9.000 de animale au fost salvate de la tortură şi moarte prin metode inimaginabil de crude, dezvăluie NBC Miami, în urma unei razii desfăşurate la un abator ilegal din Florida, numit Coco Farms. Activiştii care au derulat operaţiunea (şi au făcut investigaţiile anterioare acesteia) au numit locul “cea mai cruntă operaţiune de tortură din SUA”, scrie The Dodo.

 

 

Grupul Animal Recovery Mission (ARM) este cel care a salvat animalele, la iniţiativa fondatorului său, Richard “Kudo” Couto. Acesta s-a ocupat de investigarea abatorului, pentru a descoperi ce se întâmpla dincolo de porţile sale. Coco Farms avea licenţă pentru a vinde animale vii, dar realitatea din spatele actelor oficiale era cu totul alta. “Ne-am dus acolo şi am pretins că suntem clienţi. Ne-am apropiat de ei în acest fel. Am creat o relaţie, până când au prins încredere în noi şi şi-au desfăşurat operaţiunile sub ochii noştri. Asta a însemnat să omoare animale în faţa noastră”, explică Richard. Brutalitatea la care au asistat reprezentanţii grupului i-a şocat pe toţi. “Fierbeau animale de vii. Înecau animale în apă care fierbea. Jupuiau animale de vii, complet. Spânzurau capre cu capul în jos, le înjunghiau în gât şi le răsuceau capetele cu totul, cât ele erau încă vii”, detaliază Couto.

 

 

Abatorul nu avea mulţi angajaţi, dar se pare că toţi erau înclinaţi spre metode de tortură de acest fel decât să ucidă animalele într-un mod mai omenos. Toţi erau violenţi, doritori de vărsare de sânge în moduri care de care mai sadice. Couto spune că aproximativ 300 de animale, inclusiv cai, erau zilnic ucise în spaţiul “fermei” şi că asta se întâmplă de 45 de ani încoace, în secret. Ferma (abatorul) îşi făcea reclamă în ziarele asiatice. “Jumătate din afacerile lor erau cu restaurante asiatice, cărora le vindeau carnea, ilegal. Pentru că aveau voie să aibă animale vii la fermă, tortura şi omorurile au trecut nebăgate în seamă de autorităţi, care nu i-au verificat niciodată”, explică fondatorul ARM. Nici animalele ţinute în viaţă la fermă nu aveau condiţii: găinile erau înghesuite în cuşti mici şi acoperite de sângele celor ucise, iar vitele erau înfometate şi apoi forţate să mănânce carnea animalelor moarte.

 

 

După mai multe luni în care au adunat probe, membrii ARM au colaborat cu autorităţile pentru a obţine închiderea abatorului, pentru totdeauna. Săptămâna trecută, împreună cu poliţia, au făcut o razie la fermă, iar proprietarul şi angajaţii au fost arestaţi. Cele peste 9.000 de animale captive pe terenul fermei vor avea o altă soartă. Membrii grupului le acordă îngrijire medicală şi încearcă să le repună pe picioare, ca să le aducă la un ritm normal de hrănire şi hidratare. Însă câteva sute dintre ele erau atât de grav bolnave, încât a fost nevoie să fie eutanasiate. Cele care se recuperează vor fi duse în diverse sanctuare din SUA, unde vor trăi o altfel de viaţă. Proprietarii fermei, Gregorio Santa Ana (69 de ani) şi Jose Armando Solis (35 de ani) sunt acuzaţi de cruzime la adresa animalelor şi li s-a pus poprire pe bunuri.

 

 

Din păcate, spune Couto, există cel puţin alte 500 de astfel de ferme – abator numai în statul Florida şi multe altele pe teritoriul SUA, care fac profit din vânzarea ilegală de carne. “În Florida, este o adevărată industrie, de milioane şi milioane de dolari, este de domeniul crimei organizate”, punctează fondatorul grupului ARM, grup despre care puteţi afla mai multe detalii aici.

 

 

Sursa şi foto: The Dodo

 

Puteţi citi şi:

Eliberaţi după ani petrecuţi în cuştile circurilor, 33 de lei vor ajunge într-un sanctuar

Refugiu în România pentru doi urşi aşa-zişi “alcoolici” din Rusia

Un elefant orb, forţat să cerşească pe străzi, a fost salvat de activişti şi va ajunge într-un sanctuar

1.500 de găini dintr-o fermă industrială, salvate de activişti

Sute de fermieri indieni redau naturii satele în care locuiau, ca să ajute la refacerea vieţii sălbatice


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger