800 de biciclete gratuite pentru copiii din Moldova

0

800 de biciclete vor ajunge, în acest an, la copiii din satele sărace ale Moldovei, datorită inițiativei Asociației Green Revolution care și-a propus, astfel, să dezcurajeze abandonul școlar în localitățile din cea mai săracă regiune a Europei. Primele 20 de biciclete au ajuns, deja, în două sate din județul Iași, Schitu Duca și Costești.

 

 

Proiectul continuă în următoarele trei săptămâni până ce toate cele patru județe din proiect – Suceava, Botoșani, Iași și Vaslui – vor fi acoperite. “Ca urmare a faptului că zonele rurale sunt foarte sărace și că în mai multe zone există o școală la mai multe sate, copiii sunt puși în situația de a merge kilometri pe zi pe jos, iar distanțele duc la absenteism”, spune Corneliu Belciug, directorul executiv al Asociației Green Revolution.

Bicicletele sunt oferite școlilor cu probleme identificate de către Green Revolution împreună cu autoritățile locale. Profesorii sunt cei care vor distribui bicicletele copiilor care nu au mijloace de deplasare.

“Din reacția copiilor mi-am dat seama că bicicletele vor rezista mult și bine în proprietarea școlilor. Au fost foarte emoționați și bucuroși”, spune Corneliu Belciug.

Proiectul va continua în fiecare an cu alte patru județe, unde vor fi distribuite câte 20 de biciclete la fiecare școală pentru alți copii. Bicicletele au fost folosite, până acum, în proiectul I’Velo de bike-sharing inițiat de Green Revolution. Acestea au fost reparate înainte să ajungă la copii.

I’Velo s-a extins în acest an în alte două județe din țară, Sibiu și Timișoara. Green Revolution deține, în prezent, 1.500 de biciclete de închiriat în toată țara, dintre care 500 sunt destinate exclusiv sutdenților din marile centre universitare.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger