”80.000 de oameni vor locui pe Marte în următorii 20 de ani”

1

Elon Musk, un miliardar pentru care investiția nu cunoaște limite, nici măcar în spațiu, a hotărât că următoarea lui prioritate e colonizarea Planetei Roșii. El vrea ca în următorii 20 de ani să trimită acolo 80.000 de oameni, contra “modestei” sume de 500.000 de dolari/persoană.

 

Inițiativa urmează să se dezvolte, spune Musk, citat de DailyMail, de la un grup de 10 oameni curajoși, pe care el îi va duce pe Marte cu o racehtă refolosibilă, alimentată cu oxigen lichid și metan. ”Pe Marte, se poate începe o nouă civilizație autosustenabilă, care să se dezvolte într-o mișcare de amploare,” e de părere deținătorul companiei SpaceX, într-o declarație făcută săptămâna trecută, când a primit din partea Societății Regale de Aeronatutică din Marea Britanie medalia de aur pentru contribuția la comercializarea spațiului.

 

 

 

Cât despre tariful de ”doar” 500.000 de dolari, Musk spune că el trebuie suficient de scăzut, pentru ca cei mai mulți oameni din țările dezvoltate, majoritatea în jurul vârstei de 40 de ani, să poată face economii pentru o schimbare radicală a vieții. Plecarea pe Marte nu va însemna însă o vacanță spațială, atâta vreme cât colonizatorii vor fi nevoiți să muncească. Aceștia vor lua cu ei în spațiu echipamentele necesare pentru a-și construi case eficiente din punct de vedere energetic pe solul Planetei Roșii. Prioritatea principală va fi construirea unor domuri transparente, presurizate cu dioxid de carbon, cel mai probabil acoperite cu un strat de apă, pentru a fi protejate împotriva soarelui. Tot cu ajutorul dioxidului de carbon, Musk afirmă că solul de pe Marte poate fi fertilizat, pentru creșterea plantelor necesare hranei.

În viziunea antreprenorului, un om din 100.000 ar fi interesat să facă această călătorie, iar în momentul în care aceasta e preconizată, pe Pământ vor trăi circa 8 miliarde de oameni. Odată stabiliți primii locuitori pe Marte, Musk spune că va trebui creată imediat o rachetă rapidă și refolosibilă cu aterizare verticală, ceea ce ar fi ”un pionierat în stabilirea unei colonii pe Marte.

Sursa: DailyMail

Foto: Imagine din filmul ”Fascisti su Marte”


Un comentariu

  1. Din ciclul “vrei sa faci ceva epocal, sa te sacrifici pentru omenire (adica pentru niste comercianti smecheri), sa muncesti ca un slcav si sa risti sa-ti pierzi viata in fiecare secunda?” Scoate banul!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger