8 metode inediteşi inventive de refolosire a tricourilor vechi

8

Ştim cu toţii sentimentul de a avea un tricou vechi care nu mai poate fi purtat, dar când e vorba să-l aruncăm, parcă nu prea ne lasă inima. Nu e nimic rău în faptul că ne ataşăm de hainele noastre – acest ataşament poate fi util atât pentru portofel, cât şi pentru noi sau pentru mediul înconjurător. Cu puţină inovaţie, tricoul la care nu vrem să renunțăm poate fi păstrat. Trebuie doar să facem un mic efort pentru ca acesta să evolueze de la forma de tricou la un stadiu mai „avansat”. Iată 8 idei.

1. Husă de laptop

E o transformare simplă, dar eficientă. De ce să aruncăm banii pe fereastră și să ne luăm o husă „originală”, chiar dacă nu e nimic original la ea, când putem să ne fabricăm propria husă din vechiul tricou favorit. Iată şi un ghid de la cei de la Make, care ne arată cea mai simplă metodă pentru această operaţiune.

Flickr – voxphoto

2. Pernă

Facând abstracţie de mâneci, un tricou poate fi transformat uşor într-o pernă. Cred că nu aveţi nevoie de explicaţii multe aici, fotografia de la începutul articolului vă arată tot ce trebuie să ştiţi. Dacă tot nu vă simţiţi inspiraţi, poate vă ajută acest filmuleţ:

3. Macat

Cu puţină fantezie, tricourile noastre favorite pot deveni o cuvertură a amintirilor. O foarfecă şi câteva cusături şi este gata un covoraş decorativ pentru perete. Este util mai ales în cazul în care vrem să mascăm pata de vin roşu de pe perete de la petrecerea pe care am dat-o când părinţii erau plecaţi.

Flickr – ripkas

4. Fustă

Nu ne-am lămurit la prima vedere cum se face, aşa că ne ajută să ne uităm la acest filmulet pentru a învăţa cum se poate face o fustă dintr-un tricou în 30 de secunde.

Flickr – Aline D

1 2

Tags:8 comentarii

 1. Doamne fereste! Spre ce lume de indreptam?????O lume ponosita care miroase a vechi, facuta din vechituri? Cum or sa arate femeile imbracate in fuste facute dint tircouri????? Si cu papuci de cirpa in picioare??????? Ce fel de copii or sa produca astfel de mame sleampate??????
  Chiar nu mai aveti despre ce scrie si trebuie sa veniti cu aiureli din astea?

  • Draga Vica, in cel mai bun caz, esti o snoaba si atat.
   dar mai poti fi si o persoana fara fantezie, fara har si fara simtul umorului.
   Eu as purta, – si chiar o sa port – o asemenea piesa de imbracaminte, considerand-o e foarte shik, originala, si oricum, unicat. Habar n-ai! Te asigur ca si eu sunt o asemenea mama pe care o incriminezi, si te anunt ca am niste copii plini de fantezie, umor, si buna crestere. Ai tai?/?
   Asa ca iti doresc vreo 10 rochii de seara cu paiete si strassuri Starowski, sa te imbraci cu ele la cumparaturi in Moll. Ai sa vezi ca toata lumea te va baga in seama! Succes!

 2. Da, Vica are dreptate. Ce idee stupida ! Cum sa faci copii in fusta din tricou ? O dai jos mai intai. Apoi, faza aia cu husa de laptop. Pai n-am inteles, cine are laptop ? Poate 2-3 oameni din lume. Laptopurile vor fi mai raspandite abia peste 40-50 de ani.
  Va uram atat dumneavoastra cat si cititorilor dumneavoastra (mai ales Vica) un an nou ( 1982 ) fericit si plin de impliniri pline.

 3. Cred ca sunt doar niste alternative haioase de a reutiliza un tricou vechi. Eu de cele mai multe ori fac tricourile care nu mai pot fi purtate carpe de praf.

 4. Bravo ADEVARUL! Draguta si amuzanta idee! Daca ati prezenta mai multe asemenea, macar de sarbatori in locul interminabilelor interviuri cu persoane neterminate psihic si intelectual, poate v-ar citi mai putina lume, e drept, dar ati sacpa de scaetii de pe forumuri. LA MULTI ANI 2011!

 5. Pingback: Rezoluţii verzi pentru 2011 » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger